Utorak 19. mar 2024.
Hram Svetog Save

VEČERAS BESPLATNI SPEKTAKL: Hor Aleksandrov pevaće Beograđanima!

Foto: Profimedia
Nastup počinje u 20.30 sati

"Kaćuša", "Ždralovi", "Dan Pobede", "Crne oči", "Kaljinka"... samo su neke od numera koje će pred beogradskom publikom izvesti Ansambl Crvene armije "Aleksandrov" večeras ispred Hrama Svetog Save, saopštio je organizator Cebef.

Jednoipočasovni koncert na platou ispred Hrama Svetog Save besplatan je za posetioce, a nastup počinje u 20.30 sati.

Ansambl Aleksandrov čuven je po repertoaru koji govori o hrabrosti i odvažnosti sovjetskih vojnika, i redovno nastupa na svečanim događajima posvećenim datumima Velikog otadžbinskog rata, kako u Rusiji tako i izvan nje, ali i na proslavama važnih praznika kao što su Dan pobede, Dan branilaca otadžbine, Međunarodni dan žena.

POČINJE 43. MEĐUNARODNI FESTIVAL MONODRAME I PANTOMIME!

"Dan Pobede" jedna je od najdražih pesama sovjetskog naroda o Velikom Otadžbinskom ratu, dok je numera "Išao sam iz Berlina" pesma puna života koju su pevali sovjetski vojnici i pobednici, vraćajući se iz Berlina svojim kućama.

Obe ove numere biće izvedene na beogradskom koncertu, kao i pesma "Ždralovi", posvećena svim poginulim vojnicima i večnom sećanju na njih.

U pesmama ansambla Aleksandrov neretko se pominje i ljubav, a na repertoaru pripremljenom za beogradsku publiku naći će se i čuvena "Kaćuša", pesma o istoimenoj devojci koja svojom pesmom šalje pozdrave voljenom vojniku i graničaru.

"Nikada neću zaboraviti te prekrasne oči. Probudile su moje srce. Bolje da ih više ne srećem" stihovi su romanse "Crne oči" koju će publika takođe imati priliku da čuje, a tu je i neizostavna "Kaljinka", velika ruska narodna pesma koja je postala vizit - karta Ansambla.

Koncert ispred Hrama Svetog Save biće prvi put da Akademski ansambl pesama i igara Ruske armije "Aleksandrov" nastupa pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom sa jedinstvenom scenografijom, i to u punom sastavu koji broji 112 članova: 50 članova hora, 30 članova orkestra, četiri soliste i 26 igrača, pod vođstvom dva dirigenta.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd