fbpx
Skip to main content
Zemun

VELIKI DAN ZA ZEMUN Otvoreno novoizgrađeno obdanište ''Lazar'' u naselju Altina

Foto: Gradska opština Zemun
U izgradnju uloženo 120 miliona dinara

Gradonačelnik Zoran Radojičić, predsednik GO Zemun Dejan Matić, sekretar Sekretarijata za investicije Luka Petrović, sekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak, direktorka PU ''Dr Sima Milošević'' Jasmina Bouali Stanojković sa saradnicima otvorili su novoizgrađeno obdanište ''Lazar'' u naselju Altina.

Izgradnjom vrtića ''Lazar'' građani tog dela Zemuna dobili su još jedan savremeni objekat. U vrtiću boravi oko 200 mališana na prostoru od 1.500 kvadrata. U izgradnju je uloženo 120 miliona dinara. 

NEGATIVAN REKORD AMERA: Srbija totalno RAZVALILA SAD i obezbedila im mesto u istoriji (FOTO)

NEGATIVAN REKORD AMERA: Srbija totalno RAZVALILA SAD i obezbedila im mesto u istoriji (FOTO)

ON ZNA NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO: Oglasio se Rakočević i OTKRIO razlog loše igre Orlova!

ON ZNA NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO: Oglasio se Rakočević i OTKRIO razlog loše igre Orlova!

PALA ODLUKA: Nedović otkrio da li će ponovo igrati za Srbiju

PALA ODLUKA: Nedović otkrio da li će ponovo igrati za Srbiju

Prilagođen je za jaslene grupe koje su smeštene na prvom spratu i za vrtićku grupu koja je smeštena u prizemlju. Izgrađen je i opremljen u skladu sa standardima koji podrazumevaju negu i vaspitno-obrazovni rad sa decom jaslenog i vrtićkog uzrasta.

- Ovo je primer jedinstvene politike, zajedničkog interesovanja i stvaranja uslova za našu budućnost, za našu decu. Građani Altine su dobili dugo željeni objekat u kojem će naši najmlađi sticati prva znanja i sklapati prva drugarstva. Sa izgradnjom objekat započeto je 2007. godine. Velikim radom, strpljenjem i zalaganjem gradonačelnika Zorana Radojčića, njegovih saradnika i prethodnog gradonačelnika Siniše Malog, danas smo u prilici da posetimo mališane koji ovde borave. Opština Zemun je izdvojila velika sredstva za adaptaciju, saniranje i rekonstrukciju vrtića na našoj teritoriji, da svako dvorište bude opremljeno najsavremenijim igračkama, ljuljaškama i klackalicama, da nam deca budu zdrava, sigurna i bezbedna. To nam je cilj i tim putem idemo dalje - rekao je Matić koji se tom prilikom zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji vrtića i ostvarivanju ovog velikog sna.

Zemun
Foto: Gradska opština Zemun

Gradonačelnik Radojičić je istakao da kao odgovorno društvo dajemo svoj doprinos u ostvarenju cilja da sva deca u Beogradu mogu bez listi čekanja da borave u obdaništu.

Zemun
Foto: Gradska opština Zemun

- Pre tri godine imali smo deset hiljada mališana koja su čekala svoje mesto u obdaništu, a danas imamo oko 2.300 dece koja su na toj listi. U Zemunu je njih oko 500. Кao i do sada, odgovorno ćemo se odnositi prema ovom problemu. Očigledno je da se sa decom koja svoje vreme provode u obdaništima radi na pravi način. Posebno mi je drago što između mališana postoji dobra i zdrava komunikacija. Tokom posete vrtiću u Altini imao sam priliku da vidim performans u kome su mališani davali jasne poruke deci sa posebnim potrebama - rekao je Radojičić. 

Svečanom otvaranju vrtića ''Lazar'' prisustvovali su zamenik predsednika GO Zemun Damir Кovačević, predsednik Skupštine Nenad Vranjevac, sekretar Skupštine Marko Janković, članovi Veća Vladimir Кostić i Predrag Jevremović i podsekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Igor Raičević.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
21 Beograd