fbpx
Skip to main content
Topčiderka

Veliki radovi u Rakovici: Izmešta se tok Topčiderke, biće izgrađen i novi most

Foto: You tube/printscreen/neca90bg
Tramvaji će ići sredinom Bulevara patrijarha Pavla

Zbog rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla i izgradnje unutrašnjeg magistralnog prstena biće izmešten tok Topčiderske reke!

Radovi će obuhvatiti izmeštanje Topčiderske reke u dužini od oko kilometra, a korito će biti izmešteno 20 metara istočno. Na tom delu poklapaju se vodotokovi Topčiderke i Kaljavog potoka koji će biti zacevljen u dužini od 100 metara i izmešten na poziciju novog uliva. Ovim radovima oslobodiće se trasa za proširenje ulice.

Nova saobraćajnica imaće po dve trake i tramvajsku prugu.

Tramvaj
Tramvaji će ići sredinom Bulevara patrijarha Pavla
Foto: Srbija Danas

Na mestu prelaska Ulice Pere Velimirovića preko regulisanog korita Topčiderske reke biće izgrađen most širine 26 i dužine 19 metara, koji će imati po tri saobraćajne trake, razdelno ostrvo i trotoare. Ovim će se rekonstruisati deo Ulice Pere Velimirovića koja se priključuje na Bulevar patrijarha Pavla.

Ukupna dužina Bulevara patrijarha Pavla biće veća od tri kilometra, a u planu je izgradnja po dve saobraćajne trake između kojih će biti dvokolosečna tramvajska pruga. Ovom saobraćajnicom odvijaće se tranzitni saobraćaj, jer će kao sastavni deo Spoljne magistralne tangente povezati Most na Adi sa mostom preko Ade Huje.

U ovom trenutku postoje dve ključne tačke koje treba izgraditi na ovom saobraćajnom pravcu. To je Ulica Save Maškovića, za koju su projekti kompletno završeni i ostalo je da se reše imovinsko-pravni odnosi na ovom delu opštine Voždovac, posle čega može da počne i izgradnja. Druga je raskrsnica Bulevara patrijarha Pavla i Ulice Pere Velimirovića, za koju je sada raspisan tender.

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd