fbpx
Skip to main content
Ronioci

Veš mašine, tepisi, kolica za bebe: Iznenadiće vas šta su sve ronioci izvukli sa dna Ade (FOTO)

Foto: Beo Info
Vredni ronioci pamte da su iz ovog jezera izvlačili sve ono što su domaćini rešili da iz svog doma izbace

Tradicionalna akcija podvodnog čišćenja Savskog jezera koju organizuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine sa Klubom podvodnih aktivnosti "Beograd", održana je danas na Adi Ciganliji. Vredni ronioci pamte da su iz ovog jezera izvlačili sve ono što su domaćini rešili da iz svog doma izbace - od veš-mašina, do starih tepiha, pa čak i kolica za bebe.

Prema rečima sekretarke za zaštitu životne sredine Ivane Vilotijević, juče je bio prvi dan ove akcije i tom prilikom izvučeno je pet džakova otpada.

- Sekretarijat za zaštitu životne sredine sa Klubom podvodnih aktivnosti "Beograd" u ovoj akciji učestvuje od 2012. godine. Akcija predstavlja otklanjanje posledica nesavesnog ponašanja naših sugrađana prema svojoj životnoj sredini. Poslednjih godina svest građana je sve veća. Na početku, kada je sekretarijat počeo da učestvuje u ovoj akciji, ronioci su pronalazili razne vrste otpada, uključujući veš-mašine, kolica za bebe, gume ili tepihe. Sav otpad koji se nalazi u jezeru jeste naš otpad jer smo ga sami stvorili. Svi analizirani uzorci pokazuju kvalitet vode drugog stepena, što pokazuje da je voda vrlo čista – rekla je Vilotijevićeva.

Predsednik Kluba podvodnih aktivnosti "Beograd" Milorad Đukić je istakao da se čišćenje ove godine obavlja nakon završetka sezone, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i JP "Ada Ciganlija".

Kako da uštediš za iPhone 11 Pro?

Kako da uštediš za iPhone 11 Pro?

Fakultet društvenih nauka dobio sedam akreditacija

Fakultet društvenih nauka dobio sedam akreditacija

RETRO DO DASKE, SVI NOSIMO MASKE: Na pijaci Kalenić u Beogradu održan drugi Vintidž fest (VIDEO)

RETRO DO DASKE, SVI NOSIMO MASKE: Na pijaci Kalenić u Beogradu održan drugi Vintidž fest (VIDEO)

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd