Skip to main content
vesić

VESIĆ: Beograd ima budućnost u kreativnoj industriji

FOTO: Beoinfo
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zajedno sa članom Gradskog veća Dragomirom Petronijevićem prisustvovao je danas obuci finalista takmičenja za najbolju žensku inovacionu preduzetniku ideju, koju je održao menadžer organizacije ''Eneka” Milivoje Jovanović.

Vesić je čestitao timovima na finalu i poručio im da su samim ulaskom u najuži izbor već na neki način pobednici.

POŽURITE U MERIDIAN! Ovo se NE PROPUŠTA, osam neverovatnih prilika da ZARADITE na mečevima Lige Evrope

POŽURITE U MERIDIAN! Ovo se NE PROPUŠTA, osam neverovatnih prilika da ZARADITE na mečevima Lige Evrope

–Na konkurs je bilo prijavljeno 106 biznis ideja od toga 20 ideja, odnosno timova je ušlo u finale i oni imaju priliku da čuju predavanje na koji način se pravi biznis plan i koliko je on važan za uspešno preduzetništvo – rekao je Vesić i dodao da svi koji ne budu među pet pobednika trebalo bi da nastave da veruju u svoju ideju i da aktivno nastave da rade na njenoj realizaciji.

On je objasnio da će tržište pokazati koja ideja je bila najbolja, a da timovi pokazuju da je ovakav način početka najbolji, jer daju dobar primer drugima da ne bi trebalo da čekaju već da aktivno rade na ostvarenju svojih ciljeva.

– Ovakav način aktivacije bi trebalo da bude opredeljenje Beograda, jer ne može da dostigne druge razvijene države kada je u pitanju razvoj indistrije, ali može kada je u pitanju kreativna indistrija i start apovi – istakao je Vesić i dodao da je takva vrsta privrede najbrže rastuća grana privrede u Srbiji.

vesić
FOTO: Beoinfo

Petronijević je naglasio da je takmičenje za najbolju žensku inovacionu preduzetničku ideju prvo takmičenje sa akcentom na određenu ciljnu grupu.

– Ponosan sam što dolazimo do samog kraja takmičenja, ali svi oni koji ne budu među prvih pet nagrađenih imaće novu priliku već krajem godine kada planiramo da otvorimo novi konkurs, jer sredstva već imamo obezbeđena  – rekao je Petronijević.

Član Gradskog veća je istakao da je urađen dobar posao i da su uspeli da unaprede sistem.

vesić
FOTO: Beoinfo

– Ovo je novi proizvod Grada Beograda, verujem da nije savršen, ali svedoči da nepredujemo i da uvodimo nešto novo – rekao je on i pozvao sve timove da daju svoje savete i sugestije kako bi se projekat unapredio.

On je objasnio da samo zajednički je moguće napraviti bolji i uspešniji sistem što je i cilj Grada Beograda, a sve u cilju da se naprave bolja nova preduzeća koja će smaljiti broj nezaposlenih.

Zoran Nikolić o TAJNAMA BEOGRADA, ali i tome koliko Beograđani istinski poznaju SVOJ GRAD (VIDEO/FOTO)

Zoran Nikolić o TAJNAMA BEOGRADA, ali i tome koliko Beograđani istinski poznaju SVOJ GRAD (VIDEO/FOTO)

Milivoje Jovanović održao je predavanje na temu ''Izrada biznis plan'' za koju kaže da je veoma važna za buduće uspešne preduzetnike. On je dao  savete timovima i pripremio ih na izazove sa kojima će se sretati.

– Važno je da preuzetnici razmatraju sve aspekte poslovanja, a to je kome je upućena poslovna ideja, koji je proizvod ili usluga koju oni pružaju, kakva je organizacija i struktura, kako organizovati uspešan marketing i slično. Preduzetnici moraju i da dobro isplaniraju poslovanje u narednim godinama, kako bi najkasnije kroz dve godine bili na pozitivnoj nuli te stvorili mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta, što je Gradu Beogradu od velikog značaja – rekao je Jovanović.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd