fbpx
Skip to main content
Azvirt

Vesić: Donacija kompanije „Azvirt” dokaz društvene odgovornosti

Foto: Beoinfo
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i generalni direktor kompanije „Azvirt” Murat Turkoglu uručili su danas paket pomoći Veljku Milakari, korisniku socijalne novčane pomoći sa Vračara.

 Ova kompanija donirala je ukupno 280 paketa pomoći namenjenih staračko-samačkim domaćinstvima koji su korisnici narodne kuhinje ili novčane socijalne pomoći.

Događaju su prisustvovali i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, kao i predstavnici kompanije „Azvirt” i Ambasade Azerbejdžana.

Azvirt
Foto: Beoinfo

Vesić je istakao da Grad Beograd vodi odgovornu politiku kada je u pitanju pomoć najugroženijima.

– Jedna od tih kategorija su i oni sugrađani koji su stariji od 65 godina, koji nemaju penziju i koji su primaoci naše pomoći. Mi imamo dovoljno sredstava u budžetu da obezbedimo pomoć za njih i na koju oni imaju pravo po našim odlukama i po zakonu, ali uvek je dobrodošla pomoć i društveno odgovornih kompanija. Jedna od takvih je i kompanija „Azvirt” i srećan sam što su pronašli mogućnost da obezbede 280 jako dobrih paketa za naše korisnike na teritoriji grada. Na Vračaru ima 12 korisnika iz te kategorije i danas smo zajednički uručili jedan od tih paketa. Takva pomoć je dobrodošla, a na taj način i društveno odgovorne kompanije pokazuju da su deo našeg društva. Kompanija „Azvirt” je  pomagala  Gradu Beogradu i Republici Srbiji i tokom pandemije, i na taj način je pokazala da je kompanija koja nije ovde došla samo da posluje već i da pomogne društvu u kome njeni zaposleni žive. Mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa svim društveno odgovornim kompanijama jer, bez obzira koliko mi sredstava budemo izdvojili, uvek je dobrodošla pomoć onih koji mogu i žele da pomognu – istakao je Vesić.

Azvirt
Foto: Beoinfo

Generalni direktor kompanije „Azvirt” Murat Turkoglu istakao je da ova internacionalna građevinska kompanija u Srbiji zapošljava 90 odsto domaće radne snage.

– Zato je jedino prirodno da u teškim vremenima stojimo rame uz rame sa Srbijom nastojeći da istovremeno stalno unapređujemo dobre odnose između Srbije i Azerbejdžana – kazao je Turkoglu.

Predsednik opštine Vračar zahvalio je kompaniji „Azvirt” što je donirala 280 paketa, od čega 12 paketa za opštinu Vračar koji su namenjeni penzionerima sa manjim mesečnim primanjima. 

– Ova pomoć će im značiti i koristiće ih narednih mesec dana. Takođe, zahvaljujem i Gradu Beogradu za pomoć u vreme vanrednog stanja kada su opštini Vračar dodeljena 3.442 paketa, kako za penzionere tako i za socijalno ugrožena lica – naveo je Nedeljković.

Donacija paketa sastoji se iz 18 osnovnih prehrambenih i higijenskih sredstava i biće upućena staračko-samačkim domaćinstvima – korisnicima narodne kuhinje ili novčane socijalne pomoći. 

„Azvirt” je građevinska firma koja je istovremeno i međunarodna, ali i srpska kompanija. Od kada je počela borba protiv širenja virusa, kompanija „Azvirt” u punom kapacitetu doprinosila je ogromnom nacionalnom naporu da se očuva zdravo i sigurno društvo, ali i održi maksimalan nivo građevinskih aktivnosti na svim projektima na kojima je angažovana.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
18 Beograd