Skip to main content
 • Read more Amerika, Rusija Svet

  10 razlika između Rusa i Amerikanaca o kojima nikad niste razmišljali

 • Read more veza Sex

  Ovakvi muškarci imaju VEĆE ŠANSE da se ožene, a nema veze ni sa lepotom ni BOGATSTVOM

 • Read more Policija Hronika

  Ubijen verenik KARLEUŠINE kume: Detalji brutalne likvidacije u Žarkovu

 • Read more Fudbalska reprezentacija Srbije Svetsko prvenstvo 2018

  PRED VEČERAŠNJI MEČ: Povredio se vezista Maroka, Orlovima olakšan posao (FOTO)

 • Read more Vetar u Novom Sadu Društvo

  STRPITE SE JOŠ MALO: Od ponedeljka 15 stepeni, a evo kakvo nas vreme očekuje za USKRS

 • Read more Kira Najtli Astro

  STRASTVENA I BUNTOVNA: Otkrijte sve što do sada niste o ženama Ovnovima! (FOTO)

 • Read more Moskva Svet

  Situacija se ZAOŠTRAVA: Evropska unija povukla svog ambasadora u Moskvi

Goran Vesić i Andrija Čupković

Vesić obišao radove na sanaciji fasade u Masarikovoj ulici: Za lepši Beograd moramo svi da se uključimo

Foto: Srbija Danas
Velika gradska akcija uređenja fasada

U okvriru velike gradske akcije uređenja fasada, JKP "Parking servis" započeo je obnovu i sređivanje fasade na garaži "Masarikova".

Vesić: U upravi Beograda većina žena

Vesić: Počela rekonstrukcija fontane ispred JDP

Tim povodom, radove na sanaciji fasadne obloge obišli su Gradski menadžer Goran Vesić i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Goran Vesić i Andrija Čupković
Goran Vesić i Andrija Čupković
Foto: Srbija Danas

- Razlog zbog kojeg smo danas ovde je da skrenemo pažnju drugim javnim institucijama u gradu da krenu da uređuju svoje fasade kao što grad uređuje fasade koje su pod zaštitom države. Kao što i sami znate mi smo od 170 fasada, koliko je planirano za ovu godinu, završili već 120 a do kraja godine u planu je još 60, a za sledeću godinu planiramo još 200 u centru grada. Naterali smo naša javna preduzeća da uređuju svoje fasade u svom trošku iz prostog razloga što to nije obaveza samo grada. Parking servis je prvo preduzeće koje je to uradilo. Mi pozivamo i druge institucije da uređuju svoje fasade. Mi ćemo verovatno do kraja godine pravilnicima u gradu predvideti obavezu da kompanije na svakih nekoliko godina obnavljaju svoju fasadu. Tako ćemo polako uvoditi red jer ako hoćemo da sredimo Beograd, moramo svi da se uključimo - rekao je Goran Vesić.

Radovi na sanaciji ove javne garaže obuhvataju gotovo 2.000 metara kvadratnih na uličnoj, bočnim i dvorišnim fasadama. 

Na bočnim stranama garaže u toku je obijanje i uklanjanje oštećenih delova malterisane fasade, koja će potom biti obrađena i obojena identično kao postojeća. Radnici će tokom naredna 2 meseca restaurirati oštećene metalne elemente, odmastiti i zaštiti ih, dok će dotrajale ploče, koje su u lošem stanju, biti zamenjene novim. Prilikom bojenja fasade, JKP "Parking servis" koristiće nove boje, koje su otporne na sve vremenske uslove. Dizajn same spoljašnjosti garaže neće se menjati, stoga će fasada garaže u Masarikovoj ulici zadržati karakterističan izgled. 

Gradski menadžer najavio je i instalaciju stanice za plaćanje platnim karticama u ovoj garaži, kao i program uređenja stambenih zgrada.

Goran Vesić i Andrija Čupković
Goran Vesić i Andrija Čupković
Foto: Srbija Danas

- Mi ćemo u budućnosti kreirati određene programe sa stanarima stambenih zgrada da deo sredstava za obnovu fasada odvoje oni, kao stanari, a deo mi. Pored toga, mi radimo još jedan program a to je energetska efikasnost zgrada. Što se tiče stanara, biće potreban drugi pristup. To je nešto će nas čekati u budućnosti. Za sada je fokus na ovim fasadama na javnim zgradama - zaključio je Gradski menadžer.

JKP "Parking servis" je u okviru ove akcije, tokom ove i prošle godine, izgradio nove fasade na centralnim garažama "Zeleni venac" i "Obilićev venac", dok će garaža "Masarikova" novi izgled dobiti početkom oktobra.

Masarikova zgrada
Foto: Parking servis

U ova tri objekta ukupno je izgrađeno i rekonstruisano 43.000 m 2 parking prostora, a zamenjeno je i uređuje se 8.500 m 2 fasada.

Nekadašnje fasade od plastike, u garažama „Obilićev venac“ i „Zeleni venac“, zamenjene su modernim fasadama od savremenih i prirodnih materijala, koji obezbeđuju prirodnu ventilaciju i predstavljaju kombinaciju funkcionalnosti i estetike.

Nove fasade, kao i ova na garaži „Masarikova“, otporne su na vremenske promene i temperature.

Masarikova zgrada
Foto: Parking servis

Podsećamo da je „Parking servis“, uz odgovoran odnos prema poslu i velika zalaganja, u vremenskom periodu od dve godine, rekonstruisao garaže „Zeleni venac“ i „Masarikova“, ali i obnovio i nadogradio garažu „Obilićev venac“. Obnova tri centralna objekta podrazumevala je, pre svega, jačanje nosećih konstrukcija, koje su pretile da se uruše. U sve tri garaže su betonirane međuspratne ploče, zaštićeni čelični delovi i urađena hidroizolacija podova. Na sve radove postoji 15-godišnja garancija, čime je „Parking servis“ osigurao da u budućnosti više ne bude potrebe za izvođenjem ovako obimnih radova.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
-3 Beograd