fbpx
Skip to main content
vesić

Vesić otvorio prvi košarkaški teren u naselju Sunčani breg (FOTO)

Foto: BeoInfo
On je podsetio da je danas otvoren prvi sportski teren u naselju Sunčani breg, podatak koji, kako je istakao, dovoljno govori koliko je to naselje bilo zapostavljeno

Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je danas prvi sportski - košarkaški teren u naselju Sunčani breg u Rakovici, a događaj su uveličali naši proslavljeni košarkaši Milan Gurović i Goran Grbović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i državni sekretar i Ministarstvu unutrašnjih poslova i bivši predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković. 

Vesić je istakao da je Sunčani breg godinama bio zapostavljen, ali i brojna druga periferna naselja u Beogradu, kao i da je izgradnja infrastrukture u tim delovima prestonice primer  kako treba da se ponaša odgovorna gradska vlast. 

- Ovo naselje nije imalo ništa samo nekoliko godina unazad. U saradnji sa Opštinom Rakovica smo za kratko vreme uradili put koji povezuje Sunčani breg sa Miljakovcem 3, uveden je javni prevoz, završen je jedan deo kanalizacije i počinje izgradnja druge faze. Danas konačno stanovnici ovog naselja mogu da kažu da imaju normalne uslove za život i da pripadaju Beogradu - ukazao je Vesić.

Teren
Foto: BeoInfo

On je podsetio da je danas otvoren prvi sportski teren u naselju Sunčani breg, podatak koji, kako je istakao, dovoljno govori koliko je to naselje bilo zapostavljeno. Takođe je najavio izgradnju vrtića, a u budućnosti mogućnost izgradnje i osnovne škole. 

- Sportski tereni su deo gde se deca okupljaju, sklanjaju se sa ulice jer se bave sportom, i time podižemo kvalitet života i same dece - ukazao je Vesić i podsetio da je samo na Rakovici u poslednje vreme otvoreno pet sportskih terena, osam dečjih igrališta, dva parka i šest teretana na otvorenom. 

Proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković je izrazio zadovoljstvo jer danas prisustvuje otvaranju košarkaškog terena u perifernom delu prestonice. 

Teren
Foto: BeoInfo

- Uvek me raduje kada se otvara košarkaško igralište. Takve akcije povećavaju zdravlje nacije, manje je kriminala, a deca se bave sportom. Takođe pokazatelji o zdravlju omladine nisu sjajni. Većina mladih ima problema sa krivom kičmom - istakao je Maljković i dodao da je deci potrebno dati sve, a onda od njih  ponešto i tražiti.

Milan Gurović i Goran Grbović su odigrali revijalnu utakmicu sa ekipom mladih košarkaša sa Sunčanog brega. Kasnije su gradski menadžer i ostali učesnici događaja podelili košarkaške lopte najmlađim stanovnicima tog naselja. U sklopu košarkaškog terena izgrađeno je i dečje igralište, dok su učesnici najavili nastavak akcije po rubnim delovima grada.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd