fbpx
Skip to main content
goran-vesic,-irena-vujovic,-andrija-cupkovic

VESIĆ: Počela izgradnja zida od buke kod Hitne pomoći

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Započela je izgradnja zaštitnog zida od buke, dužine 365 metara, na auto-putu na deonici kod Hitne pomoći, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić

- To je treći zaštitni zid koji se ove godine postavlja na teritoriji Beograda. Urađeni su zidovi kod KBC ''Bežanijska kosa'', dužine 635 metara i na deonici kod Vrčina, koji se sastoji od pet pregrada, ukupne dužine 2.638 metara - rekao je Vesić, saopštava Gradska uprava.

Završeni radovi u osam garaža: Kompletno preuređeno 1.000 parking mesta

VESIĆ NAJAVLJUJE: Fontana na Slaviji treba da bude završena do maja

Ističući da izgradnju zaštitnih zidova finansira JP "Putevi Srbije", Vesić je zahvalio tom preduzeću što je prihvatilo predlog Grada Beograda da se na teritoriji glavnog grada izgrade zidovi koji će građane zaštititi od buke. 

goran vesic
Foto: Srbija Danas

- Odlučni smo da zaštitimo naše građane od buke. Razgovaramo sa ''Putevima Srbije'' da se ovakvi zaštitni zidovi podignu na deonicama auto-puta kroz Novi Beograd -  poručio je Vesić, podsetivši da Beograd do ove godine nije imao nijedan metar zaštitnog zida.

Prema njegovim rečima, ove godine izgrađeno je 3.638 metara i rešeni su problemi sa bukom za pojedine građane i bolnice koje se nalaze pored auto-puta, a posebno je istakao da će se sa izgradnjom zaštitnih zidova u Beogradu nastaviti i naredne godine.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd