fbpx
Skip to main content
sneg

PORUKA BEOGRAĐANIMA: Ne brinite, grad je spreman za ledeni talas, očekuje nas oko 30 cm novog snega!

Foto: Tanjug
Grad je potpuno spreman za hladni talas, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je noćas na ulice preventivno bačeno oko 500 tona soli, oko 200 tona mešavine i 80.000 litara kalcijum-hlorida

- Nije bilo padavina, ali se one očekuju danas. Pred nama je težak dan. Prema trenutnim prognozama, oko devet sati će početi da pada sneg, oko 12 sati će početi da pada intenzivno i padaće 24 sata. Očekuje se između 15 i 30 centimetara novog snega, a u nekim delovima grada čak i do 40 centimetara - rekao je Vesić za Pink.

Gradonačelnik Radojičić: Objekat Hitne pomoći imaće novih 8.000 kvadrata

Naveo je da je u "Beogradu putu" na snazi četvrti stepen angažovanja i da je, od ukupno 145 vozila, na ulicama 90 velikih kamiona i 32 manja multikar vozila na kojima radi 270 radnika.

Kako je istakao, od 12 sati, kada budu počele intenzivnije padavine, na ulici će biti još 1.700 zaposlenih iz drugih gradskih preduzeća koji će sa još 339 manjih vozila čisitii druge površine - trotoare šire od pet metara, prolaze u parkovima, prilaze domovima zdravlja, vrtićima, školama.

Građani bi trebalo da pokušaju da izbegnu popodnevni špic. Petkom u je inače u Beogradu intenzivniji saobraćaj tokom popodneva i tada može da dođe do određenih zastoja u čišćenju - rekao je Vesić i savetovao građane i da koriste javni prevoz kako bi nadležne službe mogle brže da čiste sneg.

goran-vesic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Istakao je da je celokupan sistem daljinskog grejanja spreman za hladni nastupajući talas i da su sve terenske ekipe i ekipe za hitne intervencije u stalnoj pripravnosti i spremne da u najkraćem mogućem roku reaguju.

- Svih 38 toplotnih izvora (14 velikih izvora - toplana i 24 blokovske kotlarnice), kao i tri eksterna toplotna izvora, od kojih JKP ''Beogradske elektrane'' preuzimaju toplotnu energiju, stabilno funkcionišu u 24-časovnom režimu isporuke toplotne energije potrošačima i snabdeveni su dovoljnim količinama svih vrsta energenata - rekao je Vesić.

INCIDENT U TIRŠOVOJ: Žena u petom mesecu trudnoće počupala i UDARILA DOKTORKU u lice, a sve zbog OVOGA!

Kako je dodao, 24-časovno grejanje potrošača ponovo je uspostavljeno 18. januara, od kada su spoljašnje večernje i noćne temperature ispod nule, i trajaće sve dok budu trajali nepovoljni vremenski uslovi.

- Apelujem na građane da, zbog opasnosti od pucanja grana, jer će sneg koji će padati biti težak kao što je to bio slučaj u decembru, vode računa na kojim mestima parkiraju svoja vozila. Ne parkirajte svoje automobile, ukoliko je to moguće, u zonama ispod četinara, kao ni ispod listopadnih stabala koja još nisu odbacila sve listove, jer postoji mogućnost da se od težine snega grane na stablima prelome i oštete automobile - rekao je Vesić.

Naveo je da dežuraju 24 ekipe Vodovoda, 20 ekipa Toplana, kao i ekipe EDB kako bi svaki eventualni kvar, kao što je bio juče slučaj sa grejanjem u naselju Galenika, bio brzo otklonjen.

Podsetio je da je tokom jučerašnjeg dana bilo manjih zastoja na linijama gradskog prevoza gde se to uvek dešava kada su padavine jer su u pitanju uzbrdice i nizbrdice.

- To se desilo na svega 2,5 odsto linija i nijedan zastoj nije bio duži od 20 minuta - dodao je Vesić.   

         

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd