Utorak 19. mar 2024.
Goran Vesić

Vesić poručio: Postavljanjem šina na Mostu na Adi počinje niz infrastrukturnih radova u Beogradu

Foto: Srbija Danas
Završetak radova planiran je za 14 meseci

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će u Beogradu u narednom periodu biti realizovani važni infrastrukturni projekti, čija je realizacija usko povezana i međusobno uslovljena. On je najavio postavljanje šina na Mostu na Adi, izgradnju novog savskog mosta, premeštanje starog na drugu lokaciju uz konsultaciju struke i građana oko novog mesta, kao i izgradnju tunela koji će povezati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana. 

Pročitajte i: 

Beograđani, OPREZ: Lažne ekipe Crvenog krsta PLJAČKAJU po gradu, a poznato je i gde ih ima NAJVIŠE!

Zbog brojnih zloupotreba izdato uputstvo za vožnju taksijem

Gradski menadžer poručio: Grad podstiče razvoj porodičnih preduzeća koja su stub ekonomije!

Vesić je istakao da je postavljanje šina na Mostu na Adi veoma važan i veliki posao. Danas su počeli pripremni radovi, naveo je gradski menadžer, a posao je dobio „Energoprojekt”, što mi je posebno drago jer je u pitanju domaća kompanija koja pobeđuje na tenderima u konkurenciji stranih. 

– Završetak radova planiran je za 14 meseci, odnosno sredinom maja sledeće godine. Prave se dva nova stajališta, kod petlje u Radničkoj i sa novobeogradske strane, a saobraćaj će se odvijati normalno tokom radova. Kada radovi budu završeni, Rakovica i Banovo brdo biće šinski povezani sa Novim Beogradom, što znači da će putovanje iz tih delova Beograda na drugu stranu Save trajati desetak minuta. Posao je vredan oko milijardu i 650 miliona dinara, a po završetku radova odmah će se krenuti sa izgradnjom novog savskog mosta na mestu sadašnjeg Starog tramvajskog – rekao je Vesić. 

Most na Adi
Foto: Profimedia

On je dodao i  da će do kraja godine biti završen projekat novog savskog mosta, početkom sledeće će biti raspisan tender, da bi prvog dana kada tramvaji budu krenuli preko Mosta na Adi počela izgradnja novog savskog mosta. Stari most će istovremeno biti repariran i premešten na drugu lokaciju o kojoj će odlučiti struka. 

– Kod Ulice Vladimira Popovića i Zemunskog puta radiće se pristupne saobraćajnice, a na mestu sadašnje Autobuske stanice u Karađorđevoj ulici u isto vreme počećemo sa izgradnjom tunela koji će povezati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana. Taj tunel će biti dug dva kilometra. 

Postavljanjem šina na Mostu na Adi počinje niz infrastrukturnih radova u Beogradu. Vesić je najavio i nastavak uređenja Karađorđeve ulice, koji će uslediti za nekoliko meseci. Kako je rekao, do kraja marta biće raspisan tender za uređenje Karađorđeve ulice, od Brankovog mosta do Pariske. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd