Skip to main content
goran-vesic

Vesić: Prihvatilište za decu biće useljeno u novi objekat 25. februara

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će Prihvatilište za decu Beograda biti useljeno u novi objekat 25. februara, na 60 godina od osnivanja ove ustanove.

On je istakao da će u novom prostoru, u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari biti uvećan kapacitet na 48 korisnika, koji će u novih 1.700 kvadratnih metara imati sve neophodne uslove. 

–Prihvatilište od 1998 godine koristi prostor od 250 metara kvadratnih, koji nije po standardima i koji je nedovoljan za kapacitete ove ustanove. Imajući u vidu da je Prihvatilište za decu i mlade ustanova od posebnog značaja, Grad Beograd  je obezbedio novi prostor čime će se obezbediti uslovi za kvalitetniji rad zaposlenih i neuporedivo bolji uslovi za boravak korisnika.Trenutno se odvijaju radovi na uređenju dvorišta. Ponosni smo što smo posle 20 godina uspeli da rešimo ovaj problem, i  deci obezbedimo prostor kakav im je potreban po svim standardima – istakao je Vesić. 

NOVE INVESTICIJE: Gradi se novi centar BG i spomenik od 28 metara

On je podsetio da je Prihvatilište za decu ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu i da zbrinjava najosetljivije kategorije dece među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, decu bez roditeljskig staranja, decu ulice. 

–Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku prema najranjivijim kategorijama dece bez roditeljskog staranja, siromašne dece, kao i dece sa problemima u društvenom ponašanju. U toku godine kroz Prihvatilište prođe od 400 do 600 dece uzrasta od 7 do 18 godina, koja pripadaju svim kategorijama sistema socijalne zaštite. Takođe uvodi se i nova usluga socijalne zaštite - Svratište za tridesetoro dece – precizirao je zamenik gradonačelnika.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd