fbpx
Skip to main content
Goran Vesić i Marina Maljković

Vesić prisustvovao prvom treningu besplatne košarkaške škole Marine Maljković

Foto: Beoinfo
Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas prvom treningu koji je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković, sa svojim pokretom za razvoj ženske košarke održala u Sportskom centru „Vračar”.

Vesić se zahvalio Marini Maljković jer svoje slobodno vreme koristi za unapređenje ženske košarke i obećao da će Grad Beograd  omogućiti besplatne termine i druge tehničke uslove da ovaj projekat uspe.

DŽEZ JE MUZIKA PROTESTA I OTPORA: Evo kako je Goran Vesić otvorio 31. Beogradski džez festival!

–Ovo akcija je i u skladu sa politikom Grada, a to je da se što više dece besplatno bavi sportom; da najmlađi budu na sportskim terenima, a ne na ulici. Mi to naravno nikada ne bi smo mogli da postignemo bez ljudi kao što je Marina, koji su ostvarili  impresivne rezultate u sportu – ukazao je gradski menadžer.

On je podsetio da je Grad Beograd prošle sedmice održao promociju takmičenja dece u školskom sportu, za koji je ove godine izdvojeno 35 miliona dinara, za razliku od ranije kada je ta suma bila svega devet miliona dinara.

MARINA MALJKOVIĆ KAO VOJVODA MIŠIĆ: Kako uz ovu poruku da ne osvojimo medalju (FOTO)

Marina Maljković se zahvalila gradskom menadžeru kao i Gradu Beogradu jer su prepoznali vrednost projekata, odnosno da se devojčice bave sportom i sklone sa ulice. Takođe se zahvalila opštinskim vlastima, kao i osnovnim školama i sportskim centrima jer su razumeli značaj ovog projekta i podsetila da je današnji susret drugi po redu ovog meseca.

BESPLATNA OBUKA DECE NEPLIVAČA! Uz "Moju zemunsku karticu" i to je moguće, a evo i gde! (VIDEO/FOTO)

Ona je izrazila očekivanje da je već sada izvesno da će predviđeni cilj  projekta biti premašen, a to je da se 500 devojčica besplatno bavi košarkom, a da jednog dana neke od njih postanu i reprezentativke Srbije.

Zamenica predsednika opštine Vračar Radmila Sarić zahvalila se selektoru Marini Maljković na ukazanom poverenju, kao i Goranu Vesiću na podršci i istakla da će ta opština učini sve da „Pokret za žensku košarku” živi, kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.  

Vesić na otvaranju škole košarke Marine Maljković
Foto: Beoinfo

"VRAČAR VRAČARCIMA": Društvo za ulepšavanje Vračara predalo listu za izbore

Treningu u organizaciji „Pokreta za žensku košarku Marina Maljković” pristvovale su i košarkašice Košarkaškog kluba „Galatasaraj” iz Istanbula,  koje su polaznicima škole prezentovale košarkaške veštine i uručile im prigodne poklone.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd