Skip to main content
Švajcarski voz

BG VOZ bi u budućnosti mogao da vozi sve do PANČEVA, MLADENOVCA I LAZAREVCA (FOTO)

Foto: Profimedia
Grad Beograd je zajedno sa "Železnicama Srbije", odnosno preduzećima "Infrastruktura" i "Srbija voz", dogovorio da se BG voz proširi do prigradskih opština Lazarevac i Mladenovac, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ističući da je to veoma važna odluka, posebno za građane tih prigradskih opština.

-Trenutno oko 35.000 ljudi koristi sistem BG voza i to je trenutno najpouzdaniji i najbolji sistem prevoza građana. Kao što smo pre nekoliko godina liniju BG voza produžili do Resnika, sada smo doneli odluku da je produžimo od Resnika do centra Lazarevca i centra Mladenovca, rekao je Vesić za Tanjug i precizirao da od Resnika do Lazarevca ima 45,4 kilometra, a od Resnika do Mladenovca 36,3 kilometra. 

Na taj način, pojasnio je Vesić, građanima Lazarevca i Mladenovca biće omogućeno da imaju sigurnu i brzu vezu sa centrom Beograda.

Metro
Foto: Promo
Foto: Promo

-Do Lazarevca ćemo pustiti četiri nove kompozicije i to ćemo krenuti već tokom jeseni. Što se tiče Mladenovca, odmah ćemo pustiti kompozicije koje će ići u špicevima zato što se rekonstruiše pruga i nemamo mogućnost da uspostavimo pun režim rada BG voza. Kada rekonstrukcija pruge bude završena tada ćemo krenuti sa vozovima koji će ići na pola sata, a kasnije kada budu kupljene nove kompozicije imaće i oni svoj takt od 15 do 20 minuta što će omogućiti da građani Mladenovca budu povezani sa centrom grada i imaju siguran i pouzdan prevoz, pojasnio je Vesić.

NAJBOLJI MEĐU NAMA! Proglašeni dobitnici Nagrade grada Beograda

NAJBOLJI MEĐU NAMA! Proglašeni dobitnici Nagrade grada Beograda

POTPUNO BESPLATNO: Srbi sa KiM na OPERACIJI katarakte i glaukoma u Beogradu

POTPUNO BESPLATNO: Srbi sa KiM na OPERACIJI katarakte i glaukoma u Beogradu

Podsetio je da projekt izgradnje beogradskog metroa podrazumeva dve linije koje će istovremeno biti sinhronizovane sa četiri linije BG voza.

Istakao je da se pregovara sa nekoliko stranih kreditora kako bi bile proširene i druge linije BG voza i dodao da se planira proširenje linije od Zemuna prema Surčinu, kao i linija prema Karaburmi.

-Istovremeno smo doneli odluku da razgovaramo sa gradom Pančevom oko toga da se produži linija od Ovče do Pančeva kako bi građani Pančeva takođe bili integrisani sa Beogradom jer mnogo njih živi i radi u Beogradu. To podrazumeva pregovore sa samim gradom u smislu toga kako ćemo podeliti troškove, ali sam siguran da je to u interesu i Beograda i Pančeva, rekao je Vesić.

goran-vesic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

On je dodao da na ovaj način gradska vlast pokazuje da je odgovorna i da zajedno sa "Železnicama Srbije" želi da omogući građanima da, bez obzira u kom delu Beograda žive, mogu brzo da dođu do centra. 

STIGLE LEPE VESTI: Beograd dobija osam novih uređenih skverova

STIGLE LEPE VESTI: Beograd dobija osam novih uređenih skverova

RODITELJI POČELI DA PREDAJU ZAHTEVE: Počeo konkurs za upis u beogradske vrtiće, evo do kad traju prijave

RODITELJI POČELI DA PREDAJU ZAHTEVE: Počeo konkurs za upis u beogradske vrtiće, evo do kad traju prijave

-Istovremeno smo razgovarali sa ''Infrastrukturom'' o tome da se urede stanice BG voza. Tu pre svega mislim na stanicu Vukov spomenik koja je u najgorem stanju, rekao je Vesić.

Pojasnio je da će Grad Beograd tokom sledeće godine urediti plato iznad stanice, a zajedno sa "Infrastrukturom" biće uređena sama stanica.

-To ćemo raditi i sa drugim stanicama BG voza. Dogovorili smo se da na svim stanicama budu validatori odnosno fizičke prepreke kako bi građani koji koriste BG voz morali da se validiraju i posle validacije mogli da uđu na stanicu. To znači da će oni koji plaćaju mesečne karte moći da koriste BG voz, zaključio je Vesić.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd