fbpx
Skip to main content
goran vesić

Vesić: Završen bulevar koji spaja Most na Adi i Tošin bunar

Foto: Promo
Deonica će biti puštena u saobraćaj 26. juna

Radovi na izgradnji saobraćajnice LOT 1 – bulevaru koji spaja Most na Adi i Tošin bunar završeni su danas, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će ta deonica biti puštena u saobraćaj 26. juna.

Vesić uručio saksofon Muzičkoj školi „Stanković” (FOTO)

– Danas smo bili u prilici da prvi put prođemo kompletnom deonicom koja se sastoji od 1,5 kilometara puta i 500 metara mostovske konstrukcije – naveo je Vesić Tanjugu, koji je imao ekskluzivnu priliku da saobraćajnicu snimi u pokretu.

Vesić obišao radove u Ovči: 235 porodica sa Kosova i izbeglica bivše Jugoslavije se useljava u stanove

Kako je rekao, to je najmoderniji i najnoviji bulevar u Beogradu, a urađen je tako da spaja Most na Adi i Tošin bunar.

Goran Vesić
Foto: Promo

– Na početku i na kraju mosta postavljene su dve izlazno-ulazne rampe, a imamo i tri raskrsnice koje se nalaze na Tošinom bunaru, Bulevaru Avnoja i Bulevaru Crvene armije – rekao je Vesić.

On je naglasio da je posao, sa današnjim danom, završen u roku, a prema ugovoru koji španska kompanija „Rubau” ima sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, imaju još pet dana da završe posao.

– To podrazumeva iscrtavanje linija, koje se već radi, puštanje javne rasvete i postavljanje semafora, što se takođe već radi, tako da će kompletan posao biti završen u roku i 26. juna ovaj bulevar će biti pušten u saobraćaj – naglasio je Vesić.

On je naveo da je osnovna prednost tog bulevara što će se od Tošinog bunara do Požeške ulice stizati za deset minuta.

– Na ovaj način rešili smo jedan od najvećih problema Mosta na Adi, a to je bio silazak na novobeogradsku stranu, koji je bio privremen i nije bio bezbedan – rekao je Vesić i zahvalio Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i kompaniji „Rubau”, koji su uradili sjajan posao.

– Ovo je još jedan infrastrukturni projekat u Beogradu koji radimo i još jedan projekat koji menja grad i olakšava ljudima život – ocenio je Vesić.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Branislav Popović rekao je da u Beogradu trenutno ima 69 aktivnih gradilišta.

Čitav smisao naše aktivnosti je da usred građevinske sezone najzad imamo završetak radova kad im je i vreme...najzad smo uspostavili radni ciklus koji omogućava da se sve radi na vreme i u građevinskoj sezoni – rekao je Popović.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
14 Beograd