Skip to main content
Goran Vesić

Vesićevo OBAVEŠTENJE povodom ŽALBI PRODUCENATA: " Niko sa Starog grada, ali i drugih opština NE SME DA VAS REKETIRA"

Foto: Srbija Danas
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se više producenata koji snimaju reklame na opštini Stari grad žalilo Gradu Beogradu.

– Obaveštavam producente da nemaju obavezu da plate bilo šta i bilo kome van uplata koje idu na račun Gradske opštine Stari grad i da je svaki zahtev za uplatu bilo kojih sredstava na račun bilo koje nevladine organizacije nezakonit i predstavlja krivično delo. Ukoliko imaju dokaze da su se ovakvi slučajevi dešavali, neka ih prijave Gradu Beogradu i policiji - rekao je Vesić.

On je dodao da će Grad Beograd izmenama Statuta grada, koje su u toku, usvojiti pravila po kojima će ubuduće biti sprečene ovakve zloupotrebe odnosno novac za zakup javnih površina za potrebe snimanja reklama i filmova biće prema zvaničnom cenovniku uplaćivan na račun Skupštine Grada Beograda, a potom prosleđivan na račun gradske opštine gde su se reklame ili filmovi snimali.

- Tako će se znati red, ali to ne znači da do tada producente sme bilo ko iz Opštine Stari grad ili neke druge gradske opštine da reketira kada je upitanju snimanje reklama, filmova ili bilo čega drugog što podrazumeva zauzeće javne površine - istakao je Vesić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd