fbpx
Skip to main content
Gužva u Bulevaru despota Stefana

VOZAČI PAŽNJA! Ovim ulicama Beograda više nećete moći da vozite (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Predviđeno je da 80 odsto površine bude popločano u ovom delu grada.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je za Beoinfo da je danas počela prva faza radova na uređenju Obilićevog venca, pod okriljem Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

On je precizirao da je ukupna vrednost radova 216 miliona dinara, i trajaće četiri i po meseca.

radovi na Obilićevom vencu
Foto: Srbija Danas

– Radovi su počeli da se izvode u Ulici Topličin venac, na delu između Carice Milice i Obilićevog venca. U prvoj fazi urediće se Obilićev i Topličin venac, a zatim će se radovi izvoditi i u ulicama Carice Milice i Delijskoj. Ukupna površina za uređenje je preko pola hektara. Projektom je predviđeno da ove ulice budu pešačke, kao deo beogradske centralne pešačke zone, u kojoj se od 1987. godine primenjuju zajednički tehnički i estetski kriterijumi, a koji su potvrđeni višedecenijskim korišćenjem – ukazao je Vesić. 

On je istakao da će se, pored parternog uređenja raditi i nova vodovodna mreža, urediće se sistem za odvođenje kišnih voda, kao i sistem za zalivanje zelenila. Biće postavljeno i novo javno osvetljenje i zelenilo.

radovi na Obilićevom vencu
Foto: Srbija Danas

– Predviđeno je da 80 odsto površine bude popločano, dok će uz objekte i na mestima opterećenja biti stavljene sitne kocke. Ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihajlovoj ulici. Predviđeno je postavljanje 41 kandelabra, oko 48 stabala visokog drveća, a zelene površine biće na oko 1.500 kvadratnih metara – naveo je gradski menadžer.

On je podsetio da je nedavno počela potpuna rekonstrukcija kaldrme na Kosančićevom vencu, kao i da se očekuje početak radova u Nušićevoj ulici, rekonstrukcija Bezistana i podzemnih prolaza u centru Beograda.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd