fbpx
Skip to main content
Autobus

VOZITE SE AUTOBUSOM BEZ MASKE? TO VIŠE NEĆE MOĆI! Pojačava se kontrola, kazne abnormalne za one koji ne poštuju mere

Foto: Srbija Danas
Šekularac je rekao da je od početka pandemije bilo 30.000 kontrola

Pomoćnik načelnika beogradske Komunalne milicije Ranko Šekularac rekao je da ako uzmemo prethodni period gde je bilo dosta kršenja mera, protekla noć je bila mirna.

JUTRO U BEOGRADU: Evo kakvo je stanje širom grada - na mostovima primetna gužva! (FOTO)

JUTRO U BEOGRADU: Evo kakvo je stanje širom grada - na mostovima primetna gužva! (FOTO)

PREŽIVEO OBA RAZARANJA BEOGRADA, A DANAS JE NAJSTARIJI NA SVETU: Muja zbog bolesti ostao bez noge, ali ne i duha

PREŽIVEO OBA RAZARANJA BEOGRADA, A DANAS JE NAJSTARIJI NA SVETU: Muja zbog bolesti ostao bez noge, ali ne i duha

ZA SADA JE DOBRO, ALI MOŽEMO MI TO DUPLO BOLJE! U Beogradu vakcinisano 38 odsto punoletnog stanovništva (FOTO)

ZA SADA JE DOBRO, ALI MOŽEMO MI TO DUPLO BOLJE! U Beogradu vakcinisano 38 odsto punoletnog stanovništva (FOTO)

- Pored velikog broja kontrola koje smo sproveli tokom dana, nismo zatekli nijedno nepoštovanje mera, bilo je samo jedno prekoračenje radnog vremena, ali to je na broj kontolisanih subjekata, zanemarljivo - naveo je Šekularac.

Prema njegovim rečima, kontrolisano je sve ono što je i ranije kontrolisano, a pored apela da se poštuju mere, takvoj situaciji doprilela je i relaksacija mera pa sada građani imaju gde da se druže i gde da popiju kafu.

Prolećne temperature prethodnih dana napunile su bašte kafića i restorana. Nije baš svuda ispoštovan razmak između stolova i ne nose baš svi maske na ulazu u kafić, odnosno baštu, prilikom odlaska do toaleta.

Šekularac je rekao je bilo izolovanih slučajeva nepoštovanja mera u kafićima, ali sve te mere nije ni moguće praktično ni teoretski obezbediti.

Međutim, kako je dodao, ugostitelji su davali sve od sebe da ukažu na obavezu nošenja maski.,

- Komunalna milicija sa druge strane se trudi preventivno da reaguje na sugrađane. Relaksacija mera nije pobeda nad problemom, već šansa da normalizujemo živote. Aplujem da propisane mere moraju da se poštuju bez izuzetka - naveo je pomoćnik načelnika.

Ranko Šekularac
Ranko Šekularac
Foto: Printscreen/RTS

Dodao je da stopostotna kontrola svih tržnih centara, koji su juče počeli da rade, nije moguća jer Komunalna milicija nema tolike kapacitete, ali veći tržni centri su kontrolisani i zabeleženo je poštovanje mera, bez većih gužvi.

- Na terenu nismo zatekli nijedno nepoštovanja mere - naveo je Šekularac.

Kada je reč o gradskom prevozu, rekao je da je plan da se u narednom periodu tu pojača kontrola, ali, kako kaže, građani su svesni da tu može virus lako da se raširi, i njihova svest o korišćenju maski u prevozu je najveća.

- Ponekad zateknemo neki izolovan slučaj koji se sankcioniše - naveo je Šekularac i dodao da su kazne za nepoštovanje mera u prevozu na nivou statistične greške.

Šekularac je rekao da je od početka pandemije bilo 30.000 kontrola, sankcionisali su više od 1.500 građana, kazni za pravna lica za nepoštovanje mera bilo je 52, a 36 preduzetnika je kažnjeno.

- Ovi brojevi ukazuje koliko smo napora uložili da kontrolišemo sve mere, a koliko su se one poštovale, odnosno nisu poštovale - zaključio je Šekularac.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
16 Beograd