fbpx
Skip to main content
Irena Vujović

Besplatni pregledi za građane: Irena Vujović posetila Zavod "Železnice Srbije" i Dom zdravlja "Savski venac" (FOTO)

Foto Tanjug/Zoran Žestić
Preventiva je ključna

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović posetila je Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“ i Dom zdravlja „Savski venac“ gde se danas obavljaju besplatni preventivni pregledi.

Ona je zahvalila lekarima, kao i rukovodiocima tih ustanova, što su se odazvali pozivu opštine i organizovali preglede za sugrađane, naglasivši da građani preglede mogu obaviti bez uputa, čekanja i zdravstvene knjižice.

- Građani Savskog venca danas imaju priliku da obave ultrazvučne preglede krvnih sudova vrata, da izmere krvni pritisak i šećer u krvi u Zavodu „Železnice Srbije“, dok u saradnji sa Domom zdravlja „Savski venac“ organizujemo besplatne ginekološke preglede za sve Beograđanke, povodom obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.

Zavod
Zavod
Foto Tanjug/Zoran Žestić

Ovim putem kao žena i kao predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda, apelujem na sve sugrađanke da na vreme misle na svoje zdravlje i da redovno obavljaju zdravstvene preglede. Trudimo se da se u što više domova zdravlja organizuju ovakvi pregledi, što je još jedan u nizu pokazatelja odgovorne zdravstvene politike - istakla je Vujovićeva i najavila da će Opština Savski venac u saradnji sa domom zdravlja organizovati sledeće nedelje besplatne mamografske preglede, koje će moći da obave sve sugrađanke bez zakazivanja i zdravstvene knjižice.

USKORO "DEDINJE 2": Obeleženo 40 godina postojanja Instituta za kardiovaskularne bolesti (FOTO)

Vujović je podsetila da je za samo tri godine uloženo više od milijardu dinara u zdravstvene ustanove čiji je osnivač grad Beograd, te da je potpuno nove i opremljene zdravstvene objekte u zadnje tri godine dobilo 123 hiljade građana Beograda, a kompletno je rekonstruisano i adaptirano 40 zdravstvenih objekata.

Irena Vujović
Irena Vujović
Foto Tanjug/Zoran Žestić

Današnja akcija besplatnih preventivnih pregleda organizovana je sa ciljem da se građanima skrene pažnja na važnost prevencije i rane dijagnostike u očuvanju zdravlja. Vrata Zavoda „Železnice Srbije“ u Savskoj 23 biće otvorena do 14 časova za sve građane Savskog venca, a lekari Doma zdravlja „Savski venac“ svim Beograđankama će biti na usluzi do 18 časova u Pasterovoj 1.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
36 Beograd