fbpx
Skip to main content
GO Zemun

Za lepši Zemun: Uskoro uređena zelena površina u Novoj Galenici (FOTO)

Foto: GO Zemun
Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić 19. maja posetili su radove na uređenju zelene površine u ulici Jovana Stojisavljevića 39-41 u naselju Nova Galenika.

Budući da su epidemiološke mere u vezi sa sprečavanjem i suzbijanjem virusa korona još uvek na snazi, predsednik Matić je podelio radnicima zaštitne maske i rukavice.

-Bili smo marljivi i sve pripremili, tako da smo prva opština koja je krenula sa uređenjem urbanih džepova. Opštinske službe su evidentirale devastirane površine na teritoriji cele opštine, napravili smo dogovor sa građanima, uradili kvalitetne projekte i domaćinskim upravljanjem budžetom obezbedili sredstva. Već smo uredili zapuštene zelene površine u ulicama Filipa Višnjića,  Karađorđevoj, Karlovačkoj, na uglu Krajiške i Kupreške, kao i unutarblokovske površine u ulicama Karađorđev trg i 22. oktobra. Pored ove lokacije u naselju Nova Galenika, građani mogu da očekuju ubrzo završetak radova i u Ulici Svetozara Papića. Ravnomeran razvoj Zemuna je naše opredeljenje, tako da uređujemo i lokaciju u Zemun Polju u ulici Franje Krča. Takođe, u toku je izrada projekata za uređenje unutarblokovskih površina u Prvomajskoj ulici, kao i za nekoliko lokacija u naselju Batajnica gde će se raditi zapuštene zelene površine. Sve lokacije dogovaramo sa građanima i sadržaji se kreiraju po njihovoj meri. Dakle, to su zelene površine, mali vrtovi i bašte, sa klupama i sadržajima za najmlađe, i one nešto starije. Sve zelene površine se rade u skladu sa uslovima koje propisuje JKP 'Zelenilo Beograd', poštujući standarde o bezbednosti dečijih igrališta. Važno nam je da našoj deci omogućimo pristup kvalitetnim rekvizitima, penjalicama, klackalicama, ljuljaškama, spravama za igru i vežbu i da u jednom prijatnom ambijentu provode što više vremena u rekreaciji' - rekao je predsednik Matić i zahvalio se izvođaču radova koji je i tokom vanrednog stanja, uz poštovanje svih neophodnih mera, bio prisutan na ovoj lokaciji. 

Prostor za igru najmlađih u naselju Nova Galenika prostire se na 400 kvadrata, biće opremljen savremenim sadržajima za igru i vežbu, klupama i ozelenjenim površinama, a posebna atrakcija će biti zip-lajn. Radovi će biti završeni do kraja nedelje.

 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd