fbpx
Skip to main content
za zeleniji Beograd

ZA ZELENIJI BEOGRAD: Nagrade najboljima (FOTO)

Gard Beograd
Na održanoj svečanosti povodom završetka akcije "Za zeleniji Beograd", nagrade su dobili najuspešniji pojedinci koji su uređenjem svojih zelenih površina ujedno doprineli i zdravijem, zelenijem i lepšem Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obratio se na završnoj svečanosti povodom četrnaeste akcije „Za zeleniji Beograd”, koju tradicionalno organizuje Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd”. Kako je tom prilikom naglasio, grad se svakog dana bori za zeleniji Beograd, uređujući velik broj parkova i zelenih površina.

DAN PLANETE I PRAVAC AKCIJA: Srednjoškolci i Siniša Mali čistili Obrenovac (FOTO)

– Svakog dana radimo na tome da glavni grad bude lepši, humaniji i zdraviji za život. Otuda mi je ova manifestacija jedna od najomiljenijih jer omogućava da se što veći broj sugrađana uključi u taj posao. Bez vas ne bismo bili ovako uspešni i veoma je važno da svaki građanin da doprinos stvaranju lepšeg Beograda. Nadam se da će vam ovo dati motivaciju i nove lepe ideje u godinama koje dolaze – poručio je Mali ovogodišnjih dobitnicima nagrada.

Gradonačelnik je naglasio da samo svi zajedno možemo da učinimo grad boljim. On je izrazio i zahvalnost zaposlenima u „Zelenilu”, kao i rukovodstvu ovog preduzeća.

REKONSTRUKCIJA POSLE VIŠE OD POLA VEKA: Siniša Mali na rođendanu "Boška Buhe" najavio kraj radova

Direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević je podsetio da gradonačelnik dolazi na svečanost drugu godinu zaredom, što daje poseban impuls svima u preduzeću.

– Na inicijativu gradonačelnika uveli smo dve nove kategorije: najlepša okućnica, koja svakako doprinosi opštem utisku našeg grada, i razdvojili smo poslovne objekte na one manjeg i one većeg kapaciteta. Tako da ove godine imamo više nagrađenih, a bilo je i više kandidatura, s čime smo veoma zadovoljni. Svi smo na istom zadatku, a to je da grad učinimo lepšim mestom za život i da budemo ponosni na njega – rekao je Stanojević.

Na svečanosti su dodeljene nagrade i zahvalnice pojedincima, koji su uređenjem balkona, dvorišta i zelenih površina dali svoj doprinos zdravijem, zelenijem i lepšem Beogradu.

Cilj akcije je podizanje ekološke svesti građana o važnosti očuvanja postojećih i podizanja novih zelenih površina u Beogradu, kao i promovisanje kulture življenja.

Ove godine dodeljena je 21 nagrada (po tri u sedam kategorija), kao i dve specijalne nagrade, a čast da ih dobitnicima uruči pripala je pomoćniku gradonačelnika Borku Milosavljeviću.

"Beograd na vodi će pokrenuti celu Srbiju!"

Dobitnici nagrada za najlepši balkon okrenut prema ulici Daliborka Stanić i za najlepšu zelenu površinu oko stambenog objekta Rade Tokalić istakli su da je uloženo malo truda i pažnje, a da je zadovoljstvo veliko. Nagrada znači kao podsticaj za dalje, a posevećuju je deci i budućnosti. Obećali su da će istrajati i nadalje u svemu što rade, „zbog lepše duše grada Beograda”.

Za podršku akciji zahvalnice je dobilo i sedam opština, kao i „Beokom” i Služba za informisanje grada Beograda. Događaju su prisustvovali predstavnici Gradske uprave i javnih preduzeća. 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd