fbpx
Skip to main content
Fontana na Slaviji

ZABORAVITE NA DOSADAŠNJE MELODIJE! Menja se MUZIČKI REPERTOAR fontane na Slaviji!

Foto: Srbija Danas
Potpisan ugovor sa SOKOJ-em

Repertoar i vreme emitovanja muzike na fontani na Slaviji uskoro će se promeniti. Muzika se ubuduće neće puštati od 20 do 22 časa, već nešto ranije, dok će nove melodije odabrati posebno oformljena komisija.

- Kada Komisija za realizaciju umetničkog rada fontane na Trgu Slavija formira novi repertoar, fontana će "pevati" svakodnevno od 19.05 do 19.30 sati, a vikendom će vreme od 12.05 do 12.30 sati biti rezervisano za dečiju muziku. Repertoar je u fazi formiranja i navođenje konkretnih numera bi bilo neozbiljno. Ali biće to popularne melodije domaće zabavne, pop-rok, ozbiljne i dečje muzike, kao i iz najgledanijih domaćih filmova i serija. Većina ih je na najraznovrsnije načine povezana sa Beogradom i njegovim duhom - objašnjava Vladimir Šobot, rukovodilac službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa s javnošću JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Komisiju za realizaciju umetničkog rada fontane na Trgu Slavija čine: Vladimir Graić, kompozitor, Miroljub Aranđelović Rasinski, kompozitor, Vladimir Mijović, direktor Omladinskog pozorišta Dadov, i Pavle Janković, izvršni direktor za vodovodni sistem u "Vodovodu", ali on ne učestvuje u izboru muzike.

fontana na Slaviji
Foto: Srbija Danas

- Komisija će odabrati više od 80 numera. Repertoar će se menjati u skladu sa njihovom odlukama, ali svakako neće biti na mesečnom nivou. Mi smo, kako zakon nalaže, zaključili Ugovor o dozvoli za javno saopštavanje sa Organizacijom muzičkih autora Srbije – SOKOJ i plaćaćemo naknadu ka korišćenje muzičkih dela u iznosu od  65.496 dinara mesečno. To ćemo mi izdvajati, ali to ne znači da će to uticati na poskupljenje vode - ističe Šobot.

Osim na Slaviji, u prestonici postoji još jedna muzička fontana, i to na Tašmajdanu.  Otvorena je 2011. godine kada je obnovljen Tašmajdanski park. Po otvaranju brigu o fontani preuzeo je "Vodovod".

- Kada je "Vodovod" počeo da upravlja fontanom na Tašmajdanu, muzika je već bila odabrana. To su uradili grad i ambasada Azerbejdžana. Numere su klasične i puštaju se svakodnevno od 21 do 22 sata - dodaje Šobot.  

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd