fbpx
Skip to main content
Zoran Radojičić

ZNAČAJNE TEME ZA BEOGRAD: Gradonačelnik Radojičić sastao se sa ambasadorom Kraljevine Holandije

Foto: BeoInfo
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se u Starom dvoru sa novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Holandije Joustom Reinćesom.

Ambasdor Reinćes i gradonačelnik Radojičić su tokom susreta razgovarali o temama koje se tiču postojeće saradnje između holandskih kompanija i Grada Beograda, kao i o mogućnostima za proširenje te saradnje.

GALERIJA - IDEALNO MESTO ZA CELU PORODICU: Uživajte, zabavljajte se, kupujte, a očekuje vas i VELIKO IZNENAĐENJE!

GALERIJA - IDEALNO MESTO ZA CELU PORODICU: Uživajte, zabavljajte se, kupujte, a očekuje vas i VELIKO IZNENAĐENJE!

ZEMUNCI U ŠOKU! Gospođa prošetala NETIPIČNOG kućnog ljubimca u prometnoj ulici, slika zapalila Internet (FOTO)

ZEMUNCI U ŠOKU! Gospođa prošetala NETIPIČNOG kućnog ljubimca u prometnoj ulici, slika zapalila Internet (FOTO)

MALI PROJEKTI ZNAČAJNI ZA LJUDE: Nove investicije u Rakovici, u Viševačkoj ulici uskoro i park (FOTO)

MALI PROJEKTI ZNAČAJNI ZA LJUDE: Nove investicije u Rakovici, u Viševačkoj ulici uskoro i park (FOTO)

- Razgovarali smo o nekoliko aspekata na kojima bismo mi kao Grad Beograd i kompanije iz Holandije mogli ostvariti saradnju. U tom smislu se posebno izdvojila tema upravljanja otpadnim vodama. Kako me je ambasador Reinćes obavestio, u Holandiji postoji nekoliko velikih kompanija koje se bave tretiranjem otpadnih voda. Budući da Beograd ulaže velike napore u ovom smislu, ali imajući i u vidu i da se planira izgradnja novih postrojenja za preradu otpadnih voda, ovo smo prepoznali kao polje na kojem bi se mogla produbiti saradnja - kazao je gradonačelnik Radojičić.

Pored toga, govorilo se i o konceptu zelenog grada, na kojem se u Beogradu intenzivno radi. Pored konkretnih aktivnosti u tom pravcu, Grad kroz različite vidove komunikacije nastoji da među Beograđanima podigne svest o značaju ekoloških pitanja, u čemu je u proteklom periodu ostvaren značajan napredak.

- Raduje nas što smo u mogućnosti da s Beogradom podelimo svoja iskustva i prenesemo dobru praksu, naročito u pogledu urbane mobilnosti. Beograd je grad koji ima veliki potencijal za intenzivnije uvođenje "zelenih" vidova prevoza, tačnije, bicikala, a naoročito u delovima grada koji su uz reke - rekao je ambasador Reinćes.

Ambasador Kraljevine Holandije takođe je napomenuo da holandska avio-kompanija KLM odskora, nakon više od 30 godina pauze, ponovo ima direktan let od Amsterdama do Beograda. Kada se ima u vidu da direktnu liniju između ova dva grada ima i srpski nacionalni avioprevoznik Er Srbija, za očekivati je da će Beograd posećivati više turista iz Holandije, a naročito sada kada pandmija virusa korona polako jenjava. 

- Ambasador i ja smo razmenili dosta dobrih ideja koje bismo u nekom predstojećem periodu mogli i da konkretizujemo. Svaki savet, sugestija i iskustvo mogu nam samo pomoći da iz perspektive lokalnih uslova sagledamo kakve su nam mogućnosti i da vidimo šta bismo mogli primeniti u našem gradu kako bismo unapredili kvalitet života Beograđana - zaključio je prvi čovek prestonice.
 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd