Skip to main content
Zoran Lj. Nikolić

Zoran Nikolić o TAJNAMA BEOGRADA, ali i tome koliko Beograđani istinski poznaju SVOJ GRAD (VIDEO/FOTO)

Foto: Beograd ispod Beograda/ Srbija Danas
S obzirom da je odrastao na Novom Beogradu 70-ih i 80-ih godina, od Zorana pokušali smo da saznamo kako pamti Beograd svog detinjstva...

Među dobrim poznavaocima istorije Beograda, njegovih zaboravljenih podzemnih objekata, kao i tajni koje čekaju da budu otkrivene, nismo mogli pronaći boljeg sagovornika od Zorana Lj. Nikolića, novinara i autora knjiga „Beograd ispod Beograda“; „Masonski simboli u Beogradu“; „Tajna Novog Beograda“. 

ZA 5 MINUTA OD UŠĆA DO KALIŠA: Beograd dobio lokacijsku dozvolu za izgradnju gondole

ZA 5 MINUTA OD UŠĆA DO KALIŠA: Beograd dobio lokacijsku dozvolu za izgradnju gondole

Zahvaljujući Zoranu, njegovim knjigama i turističkim turama koje vodi, sve je više Beograđana ali i stranaca, koji polako upoznaju neotkrivenu i zaboravljenu istoriju Beograda. S obzirom da je odrastao na Novom Beogradu 70-ih i 80-ih godina, od Zorana pokušali smo da saznamo kako pamti Beograd svog detinjstva i koliko se tadašnji Beograd razlikovao od današnjeg?

ULICE U BEOGRADU MENJAJU IMENA: Velikani srpske istorije dobijaju svoje kutke!

ULICE U BEOGRADU MENJAJU IMENA: Velikani srpske istorije dobijaju svoje kutke!

Da li i koliko Beograđani istinski poznaju svoj grad? U toku razgovora, Zoran nam je na ovo pitanje dao neočekivan odgovor u šta se možete uveriti u videu koji sledi. 

Razgovor sa Zoranom Nikolićem bio je kratak da bi nam otkrio najveće tajne Beograda, ali je bilo dovoljno vremena da nam ispriča priču o Mokrološkoj reci, desnoj pritoci Save koja i dan danas teče ispod Beograda a za koju mali broj Beograđna zna. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd