fbpx
Skip to main content
Dragan Đilas

DA NASTAVE ZAPOČETO: Đilas pokušava da uvede medijski mrak, ali to nije ništa novo, EVO KAD JE SVE POČELO

Foto: SD/ilustracija
Novinarima bilo zabranjeno praćenje glasanja iz izbornih štabova Đilasa, DJB i Šapića

Tortura Dragana Đilasa i njegovih saradnika prema pojedinim medijima u Srbiji će ostati upamćena kao najniži udarac u predizbornoj kampanji za lokalne izbore, međutim, iako Đilas ovaj nečuveni gest isterivanja novinara sa svojih konferencija i iz štaba predstavlja kao novi potez s kojim se bori za svoju poziciju, istina je da je ovo stari recept kojim se služio i kada je bio na vlasti!

Nama i našim kolegama je na ovim izborima jasno i glasno bilo ZABRANJENO da prisustvujemo praćenju izbora iz štabova Dragana Đilasa, koalicije DJB-Dveri i Aleksandra Šapića.

Međutim, ono što je javnost zaboravila da je Demokratska stranka, u vreme Borisa Tadića i Dragana Đilasa vršila istu cenzuru medija kakvu bi i danas da sprovede! Naime, gostujući na televizijskom jutarnjem programu, novinarka Ljiljana Smajlović je rekla da joj nije simpatično što Dragan Đilas ne pušta novinare na konferencije i navodi da to nije fer prema izveštačima i otkriva da to nije ništa novo, već da potiče od Demokratske stranke.

Ljiljana Smajlović
Ljiljana Smajlović
Foto: Media Centar

Podseća da je, kada je bila na čelu UNS, ista takva saopštenja morala da daje i kad su Đilas i Tadić bili na vlasti, a posebno ističe odnos prema Kopernikusu, za čije novinare nikad nije bilo mesta u autobusu i slično.

Đilas je, željan da se vrati na fotelju, na dan lokalnih izbora javno nacrtao metu novinarima javno omalovaživši pojedine medije na svojim društvenim profilima, pozivajući na bojkot svih onih novinara koji mu nisu podobni.

Živkovićev "reketaš" UCENJIVAO poznatog fudbalera: Tražio hiljade evra i PRETIO da će uraditi SLEDEĆE

Ako ne znate koji su to, na podobne i nepodobne kolege, razdvojio nas je upravo Dragan Đilas, koji je zabranio ulaz određenim medijima u svoj štab. Štaviše, kolege iz medija su na dan izbora doživele veliku neprijatnost, kada ih je Đilasovo obezbeđenje udaljilo sa lica mesta.

Činjenica je da opozicija sve teže podnosi kritiku na svoj račun, ali način na koji bi da cenzurišu medije je opasan i degradirajući za novinarsku profesiju, i pitanje je koliko daleko će da idu u svom bahatom ponašanju po modelu iz vremena Đilasove vladavine. 

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
2 Beograd