Utorak 19. mar 2024.
goran-vesic

GORAN VESIĆ UPOZORIO GRAĐANE: Ðilas je i večeras slagao!

Foto: Srbija Danas
Ponovo laže o izbornim rezultatima

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je Dragan Ðilas slagao večeras o izbornim rezultatima na ponovljenim izborima na četiri biračka mesta na Starom gradu.

- Lista „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!" i danas je na ovim biračkim mestima jača nego pre dve nedelje, a Đilas je slabiji. To je jedina istina - kaže Vesić. Ðilas je večeras na svom nalogu na Tviteru napisao:

- Izgleda da je SNS vratio svoje ''Beograđane'' kućama...večerasnji rezultati ponovljenih izbora na birackim mestima:Stari grad bm 37-Ðilas 69, Vučić 38. Bm 21 -Ðilas 117 ,Vučić 99. Bm 40 -Ðilas 179, Vučić 131. Bm 2 -Ðilas 88, Vučić 142.

RTS PRIZNAO: Goran Vesić je bio UTIŠAVAN tokom emisije u kojoj je gostovao i Dragan Đilas

Vesić kaže da je Ðilas pre samo dve nedelje na ova četiri biračka mesta imao 121 glas više od liste Zato što volimo Beograd, a danas ima svega 43 glasa više.

- Danas, Đilas ima svega 43 glasova više. Lista Zato što volimo Beograd osvojila je na ponovljenim izborima na ova četiri biračka mesta 5,31 odsto više procenata nego pre dve nedelje, dok je Đilas osvojio svega 3,73 odsto više procenata - navodi Vesić.

To više nego jasno govori koliko je Đilas bio večeras neuspešan na biračkim mestima koja su jedna od malobrojnih na kojima je pre dve nedel?e pobedio, konstatuje Vesić.

Ponavljaju se izbori u centru Beograda

Dragan Đilas
Dragan Đilas
Foto: Profimedia

U saopštenju se navodi i da večerašnji rezultati pokazuju da je najveći rast na ponovljenim izborima imala lokalna lista Marka Bastaća koja je osvojila 7,97 više procenata.

Vesić podsetio da je lista "Zato što volim Beograd" na beogradskim izborima osvojila najviše u novijoj istoriji - 44,96 odsto glasova i 64 odbornička mandata, dok je kandidat tajkuna Dragan Đilas osvojio 26 odsto procenata, preko 232 hiljade glasova i 40 mandata manje od SNS.

- To je prava volja naroda koja nikakvim lažima i manipulacijama Dragana Đilasa ne može da se promeni - zaključio je Vesić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd