Utorak 19. mar 2024.
Goran Grbović

Proslavljeni košarkaš i reprezentativac Grbović stao uz Vučića: On je čovek koji drži do dogovora

Foto: MN Press
Naglasio je da su u prethodne tri-četiri godine neke stvari urađene bolje i sa manje sredstava u odnosu na prethodni period

Proslavljeni košarkaš Partizana i bivši jugoslovenski reprezentativac Goran Grbović otkrio je da je lično inicirao razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i rekao mu da je spreman da pruži podršku i bude na listi SNS.

- Nisam ni shvatio šta znači ulazak na listu, ali kad sam video u kakvom sam društvu... Tu ima akademika, profesora, ljudi ostvarenih u svakom smislu te reči. Čuo sam da pričaju da sam bio pod pritiskom, što apsolutno nije tačno. Konsultovali smo se, a izbor je na kraju bio samo moj. Nisam dugo razmišljao - rekao je Grbović.

Dodao je da nije pregovarao sa Vučićem jer je "čovek koji drži do dogovora i sa njim je sve načisto".

aleksandar-vucic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Videli smo se pre 15-ak dana i tada smo zapravo razgovarali o košarci. Da li će mi "grobari" oprostiti saradnju? Ne znam da li će njemu sa mnom. Ali politika nije crveno-belo i crno-belo. Ako jeste onda smo svi negde pogrešili -  rekao je on, dodavši da se predsednik Vučić veoma dobro razume u košarku jer je i sam igrao, da ga je iznenadilo to što se seća nekih detalja koje je i Grbović zaboravio.

 Grbović je iz svog ugla slikovito objasnio dešavanja u Beogradu i kompletnoj Srbiji od 2000. do 2012. godine.

Siniša Mali poručio: SNS će nastaviti da sprovodi odgovornu politiku

Na pitanje otkud to da kao partizanovac podrži listu "vatrenog navijača Crvene zvezde", Grbović odgovora:

- Da vas ispravim, ne samo vatrenog navijača, Vučić voli za sebe da kaže da je "okoreni zvezdaš" (smeh). Moj ulazak na SNS listu je zapravo korak dalje u odnosu na podršku koju sam mu dao prošle godine. Ta podrška je došla nakon opservacije svega onog što je Vučić radio i ukupne situacije u kojoj živimo - smatra Grbović.

- Mi smo 2000. godine bili resetovana zemlja. Srbija je tada bila najbolja udavača Evrope, a Beograd najbolji mladoženja. Posle 12 godina jedne dozirane politike, kako na nivou republike tako i u Beogradu, udavača je ostala usedelica, a Beograd se nije ženio, ofucao se i osiromašio. Da je bilo dobro, građani ne bi promenili prethodnu vlast - dodaje on. 

Ukoliko bi se beogradski izbori održali naredne nedelje SNS BI ODNEO UBEDLJIVU POBEDU

Naglasio je da su u prethodne tri-četiri godine neke stvari urađene bolje i sa manje sredstava u odnosu na prethodni period.

- Prosto, ako si istrčao pet od 42 kilometara maratona, onda je to neki pokazatelj. Ovaj čovek (Vučić prim. aut) sa svojim timom je istrčao bar 25 i tek će istrčati - ističe Grbović.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd