fbpx
Skip to main content
Dragan Šutanovac

Muk u štabu demokrata: Šutanovac priznao težak poraz na izborima u Beogradu (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Slom liste ''Da oslobodimo Beograd''

Predsednik Demokrtske stranke Dragan Šutanovac obratio se večeras medijima u izbornom štabu. Priznao je poraz i čestitao opoziciji koja je prešla cenzus.

Novi slom Demokratske stranke i koalicije okupljene oko nje. Lista ''Da oslobodimo Beograd'' koju čine  Demokratska stranka (DS) Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija - Zeleni (Zep - Zeleni) doživela je težak poraz na beogradskim izborima. 

Ds
Foto: Srbija Danas

Prema sadašnjim podacima koalicija okupljena oko Demokratske stranke ostvarila je poražavajućih 2.1 odsto što je daleko ispod cenzusa. 

Ds
Foto: Srbija Danas

Nekada najmoćnija stranka u Srbiji, koja je predvodila rušenje Slobodana Miloševića 5. oktobra 2000. godine sada je atomizovana koalicija čiji su fragmenti ostali ispod cenzusa na izborima u Beogradu.

Krah Demokratske stranke, iz kojih su redova potekli gradonačelnici Beograda Zoran Đinđić, Nenad Bogdanović i Dragan Đilas već godinama se raspada na marginalne stranke koje su do sad samo u koalicijama bile u mogućnosti da pređu cenzus tako da ovaj rezultat nimalo ne iznenađuje.

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd