clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ovo su poznati sportisti koji su podržali listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" (FOTO)

28.02.2018. 19:50
Piše:
Srbija Danas
Sportisti koji su podržali listu "Aleksandar Vučić - Zato što volim Beograd"
Sportisti koji su podržali listu "Aleksandar Vučić - Zato što volim Beograd" / Izvor: SD/ilustracija
Poznati podržali listu SNS za beogradske izbore

Listu kandidata na beogradskim izborima „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd“ podržalo je svojim potpisima 1.158 javnih ličnosti iz svih oblasti društvenog života. Osim brojnih profesora, doktora i akademika, svoju podršku listi SNS dali su i brojni sportisti.

Ovo je najveća pljačka koju su DEMOKRATE izvele u Beogradu

Među potpisnicima nalaze se vaterpolisti Denis Šefik, Danilo Ikodinović, teniseri Jelena Janković i Ilija Bozoljac, te NBA zvezda Bobi Marjanović, koji se do sada nisu javno politički određivali. Na listi se nalaze i imena poput Milana Živadinovića, Gorana Grbovića, Zorana Gajića, Dušana Borkovića, Slobodana Brkovića, Andree Arsović, Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, Pavla Komnenića, Zvezdana Terzića, Darka Belojevića, Nenada Lalatovića, Miodraga Radovića, Olivera Kovačevića, Vladimira Marijaševića, Svetolika Kostadinovića, Miroslava Mute Nikolića.

Sportisti koji su podržali listu "Aleksandar Vučić - Zato što volim Beograd"
Sportisti koji su podržali listu "Aleksandar Vučić - Zato što volim Beograd" / Izvor: SD/ilustracija

PROSTAK PONOVO LUDUJE: Sergej Trifunović vređao poznatu voditeljku (FOTO)

Među potpisnicima koji su podržali listu „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd“ su i sledeći sportisti: Ivica Kralj, Filip Stojković, Branislav Ivanović, Vujadin Savić, VVeselin Vujović, Nemanja Radonjić, Ivan Ažić, Luka Adžić, Stefan Babović, Vladan Lukić, Nenad Jestrović, Mitar Mrkela, Asmir Kolašinac, Igor Matić, Nenad Mirosavljević, Nikola Lazetić, Viktor Jelenić, Marko Goveljić, Ognjen Koroman, Predrag Peruničić, Nenad Stekić, Marko Lomić, Vidak Bratić, Goran Bunjevčević, Antonio Rukavina, Đorđe Pantić.

Sportisti koji su podržali listu "Aleksandar Vučić - Zato što volim Beograd"
Sportisti koji su podržali listu "Aleksandar Vučić - Zato što volim Beograd" / Izvor: SD/ilustracija

Slizao se s Đilasom, pa pljunuo Beograd: Evo kakvo društvo bira kandidat za gradonačelnika (FOTO)

Denis Šefik - vaterpolo golman. Za reprezentacije SRJ, SCG i Srbije je odigrao 208 utakmica.Proglašen je za najboljeg golmana Evropskog prvenstva u Kranju. U anketi dnevnog sportskog lista Sport proglašen je za najboljeg sportistu Srbije i Crne Gore 2004. godine. Na Olimpijskim igrama u Atini bio je izabran u idealnu postavu šampionata. Sa slomljenim prstom branio je na SP u Barseloni u polufinalu protiv Italije. Na Evropskim prvenstvima je osvojio tri zlatne medalje – 2001. u Budimpešti, 2003. u Kranju i 2006. godine u Beogradu, kao i zlato na Svetskom šampionatu u Montrealu 2005. godine. Pored toga je najsjajnije medalje osvajao u Svetskoj ligi 2006. u Atini i 2008. u Đenovi, kao i na Svetskom kupu 2006. u Budimpešti. Srebrnim medaljama se okitio na Svetskom prvenstvu 2001. u Fukuoki, Olimpijskim igrama 2004. u Atini i Evropskom prvenstvu 2008. u Malagi, kao i dva puta u Svetskoj ligi 2004. u Long Biču i 2005. u Beogradu. U velikoj kolekciji ima i bronzana odličja sa Svetskog kupa 2002. u Beogradu, šampionata sveta 2003. u Barseloni i Olimpijskih igara 2008.

Denis Šefik
Denis Šefik / Izvor: MN Press

Danilo Ikodinović - bivši srpski vaterpolista koji je sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2004. godine, kao i: Svetsko prvenstvo - bronza 2003, srebro 2001. i 2003, zlato 2005; Evropsko prvenstvo - srebro 1997, zlato 2001, 2003. i 2005; Svetski kup - bronza 2002. i zlato 2006; Svetska liga - srebro 2004. i zlato 2005, 2006. i 2007. Proglašen je za najboljeg igrača završnog turnira Evrolige 2003. i sportistu godine Srbije i Crne Gore 2005. godine. Karijeru je gradio u Partizanu i u Italiji (Katanija, Breša, Pro Reko).

Vučić odgovorio na LAŽNE optužbe: Nemam sedam kuća, nije mi se uvećala imovina, već smanjila

Danilo Ikodinović
Danilo Ikodinović / Izvor: Srbija Danas

Jelena Janković - teniserka i nekadašnji broj 1 na VTA listi. Dostigla je polufinala Otvorenog prvenstva Australije (2008), Otvorenog prvenstva Francuske (2007, 2008, 2010) i Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država (2006), kao i finale istog turnira (2008), u kom je izgubila od Serene Vilijams. Zajedno s Britancem Džejmijem Marijem, osvojila je Vimbldon 2007. u konkurenciji mešovitih parova. Osvojila je i 7 turnira iz najviše kategorije (nekada turniri i kategorije, a od 2009. premijer mandatori i premijer 5), a to su: Čarlston (2007), Rim (2007,2008), Moskva (2008), Sinsinati (2009), Indijan Vels (2010) i Toronto (2013. u konkurenciji parova). Igračica je sa najviše ostvarenih pobeda u reprezentaciji Srbije, sa kojom je došla do finala Fed kupa 2012. godine. Mada u karijeri nije osvojila nijedan Grend slem turnir u singlu, poznata je kao jedna od najkonstantijih igračica, jer je među najboljih 10 na VTA listi neprestano bila više od četiri godine.

"PONOSAN SAM na sve što smo uradili": Dejan Matić o rezultatima i predstojećim izazovima opštine Zemun

Jelena Janković
Jelena Janković / Izvor: Profimedia

Ilija Bozoljac - teniser. Profesionalac je od 2002. Najbolji plasman na ATP listi mu je 101. mesto u pojedinačnoj konkurenciji od 29. januara 2007. Trener mu je Danijel Mejers. Osvojio je nekoliko čelendžera. Jedan od najboljih mečeva je odigrao na Vimbldonu 2010. kada ga je u drugom kolu porazio Rodžer Federer u četiri seta. Bio je zamena u srpskom timu kada su 2010. osvojili titulu u Dejvis kupu.

ZALUTALI U POLITIKU Šapić i Radulović se OPTUŽIVALI za MALVERZACIJE i STEČAJ: Cela Srbija gledala neprimereno ponašanje UŽIVO

Ilija Bozoljac u meču Dejvis kupa protiv Češke
Ilija Bozoljac u meču Dejvis kupa protiv Češke / Izvor: MN Press

Boban Marjanović - košarkaš. Igra na poziciji centra, a trenutno nastupa za Los Anđeles Kliperse. Sa 222 cm visine jedan je od najviših košarkaša na svetu. Pored visine odlikuje ga izuzetna snaga, ali i meka ruka prilikom šuta, tako da su mu procenti šuta spolja, kao i kod slobodnih bacanja veoma dobri s obzirom da igra na poziciji centra. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za: Hemofarm, CSKA Moskvu, Žalgiris, Nižnji Novgorod, Radnički Kragujevac, Mega Vizuru, Crvenu zvezdu i San Antonio sparse. Tri puta je bio najkorisniji igrač Košarkaške lige Srbije. Dvostruki je član idealne petorke Jadranske lige. Četiri puta je bio MVP kola Evrolige, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača prve faze Evrolige kao i član idealne petorke u sezoni 2014/15. U toj sezoni uspeo je da obori tri rekorda u istoriji Evrolige i to: broj ostvarenih dabl-dablova u jednoj sezoni (16), ukupan broj skokova u jednoj sezoni (256) kao i ukupan indeks korisnosti u jednoj sezoni i to 616. Bio je deo najuspešnije generacije u istoriji Crvene zvezde koja je uspela da osvoji triplu krunu u sezoni 2014/15.

Izborna kladionica: Đilas, Božović i Šešelj se kladili NA SVOJE STRANKE

Boban Marjanović
Boban Marjanović / Izvor: MN Press

Milan Živadinović - fudbalski trener i bivši jugoslovenski fudbaler. U izuzetno bogatoj trenerskoj karijeri vodio je veliki broj klubova i reprezentacija. Bio je trener u juniorima Crvene zvezde od 1977. do 1979. godine. Prvi tim crveno-belih vodio je od 1992. do 1994. godine i osvojio jedan nacionalni kup 1993. godine, kada je Zvezda protiv Partizana u drugoj utakmici finala stigla do trofeja boljim izvođenjem penala. Popularni Živa je tada u finišu meča na teren poslao rezervnog golmana Milana Simeunovića, koji je postao junak utakmice, kada je odbranio udarac Mijatovića, a zatim realizovao poslednji šut za osvajanje trofeja. Bio je trener Zvezde u teškom vremenu za državu, kada je svim klubovima bilo zabranjeno učešće u Evropi zbog sankcija. Živa je bio jedan od zaslužnih za dolazak Dejana Savićevića u klub, a zabeležio je i najveći broj večitih derbija kao trener Crvene zvezde u poslednje dve i po decenije, računajući i revijalne mečeve, koji su igrani u to vreme. Pored Zvezde, u trenerskoj karijeri vodio je još Novi Sad, subotički Spartak, Rad, Sutjesku, Sakarijaspor iz Turske, Budućnost, Prištinu, niški Radnički, Al Šahab, OFK Beograd, Apolon sa Kipra, Al Nasr, Obilić, Saba Bateri, sa kojim ima osvojen Kup Irana 2005. godine i Čangša Đinde iz Kine. Bio je selektor mlade reprezentacije Jugoslavije. U periodu od 1998. do 1999. vodio je nacionalni tim kao selektor na šest utakmica u vreme kada je reprezentacija bila šesta na FIFA rang listi. Ostvario je učinak od tri pobede, dva remija i jednog poraza, a ostaje zabeleženo da nije izgubio utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (sve tri pobede), i to u vreme kada je reprezentacija zbog političke situacije igrala mečeve van Srbije i Crne Gore. Vodio je još i nacionalne selekcije Iraka, Jemena, Gane i Mjanmara.

Milan Živadinović
Milan Živadinović / Izvor: MN Press

Miroslav Muta Nikolić - košarkaški trener. Trenutno je trener Dinamika, a radi i kao pomoćni trener u reprezentaciji Srbije.

Miroslav Muta Nikolić
Miroslav Muta Nikolić / Izvor: MN Press

Dragan Džajić - bivši jugoslovenski fudbaler i reprezentativac, od 2012. na funkciji predsednika Fudbalskog kluba Crvene zvezde. Smatra se jednim od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena.Treća Zvezdina zvezda, odigrao je 85 utakmica u nacionalnoj selekciji, od 1998. do 2004. predsednik Fudbalskog kluba Crvene zvezde na čijem se čelu nalazio preko dve decenije u različitim funkcijama. Džajić je kao tadašnji tehnički direktor Crvene zvezde tvorac najzlatnije generacije u istoriji Crvene zvezde, sa kojom se popeo na vrh Evrope maja 1991, osvojivši Kup evropskih šampiona, i sveta, kada je Crvena zvezda u nezvaničnom takmičenju za najbolji klub na planeti, osvojila Tojota kup, u decembru 1991.

Dragan Džajić
Dragan Džajić / Izvor: MN Press

Vladimir Petrović Pižona - bivši srpski fudbaler, a sadašnji fudbalski trener. Bio je selektor seniorske reprezentacije Srbije. Tokom igračke karijere najveće uspehe je beležio igrajući za Crvenu zvezdu i stekao počasnu titulu jedne od pet „Zvezdinih zvezda“, odnosno jednog od pet legendarnih fudbalera ovoga kluba.

Vladimir Petrović Pižon i Radovan Ćurčić.
Vladimir Petrović Pižon i Radovan Ćurčić. / Izvor: MN Press

Zvezdan Terzić - bivši srpski fudbaler (1984 — 1997), bivši direktor OFK Beograda (1997-2005) i bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije (2005-2008). Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, 1995. Govori četiri strana jezika (engleski, ruski, grčki, mađarski).

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić / Izvor: MN Press

Piše:
Srbija Danas
28.02.2018. 19:50