fbpx
Skip to main content
Zoran Radojičić

Radojičić: Natalitet je pitanje oko kojeg se moramo udružiti

Da se deca rađaju

Prvi na listi "Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd!" dr Zoran Radojičić i kandidatkinja te liste doktorka Gordana Ivanović poručili da je natalitet pitanje oko kojeg svi moraju da se udruže.

Rađanje jeste privatna stvar i stvar pojedinca, ali je to pitanje oko koga moramo svi da se udružimo, ocenili su danas prvi na listi "Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd!" dr Zoran Radojičić i kandidatkinja te liste doktorka Gordana Ivanović i najavili da će porodilište na Zvezdari biti renovirano, još bolje opremljeno i prilagođeno potrebama trudnica i porodilja.

bebe u porodilištu
Foto: Profimedia/ilustracija

Oni su u specijalnoj ginekološkoj bolnici razgovarali o postupku vantelesne oplodnje koji finasira država, natalitetu...

Doktorka Ivanović istakla je da je itekako interesuje život Beograda i Srbije i da u borbi za veći natalitet primeni svoje znanje i višedecenijsko iskustvo i da to smatra svojom dužnošću.

- Želim da pružim isti doprinos mom gradu i mojoj zemlji , kao što pružam svojim pacijentima svaki dan u bonici. Želim da im olakšam put da se ostvare u ulozi roditelja, a na to možemo zajednički, sistemski i racionalno uticati. Zato sam podržala ovu listu - naglasila je Ivanović.

vantelesna oplodnja
Foto: Profimedia

Ona je ocenila da je državni program za koji Republika Srbija izdvaja sredstva za tri besplatna pokušaja vantelesne oplodnje, sistemsko rešenje, koje je jednako za sve parove.

Ivanović je najavila da će još jedno porodilište u Beogradu na Zvezdari biti renovirano, još bolje opremljeno i prilagođeno potrebama trudnica i porodilja.

- Trideset godina ginekologije dalo mi je dovoljno znanja i iskustva da mogu da pomognem. Deceniju preda mnom iskoristiću da iza sebe ostavim kadar koji će raditi bolje nego što sam ja radila i još bolju ginekologiju - zaključila je Ivanović.

zoran-radojicic
Foto: Srbija Danas

Doktor Radojičić naglasio je da čovek i njegov kvalitet života moraju stalno biti u centru pažnje i da se u kontinuitetu mora raditi na njegovom unapređenju, a to podrazumeva i zdravlje i zadravstvenu zaštitu kao vrlo važan faktor.

Kazao je da je sa svojom koleginicom razgovarao i o mogućim novim rešenjima, kako bismo pre svega pomogli parovima koji žele da budu roditelji da se u toj ulozi i ostvare.

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
-5 Beograd