fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj i Boško Obradović

Šešelj rasturio Boška: On demonstrira bezobrazluk, a ja mu spremam knjigu "Prerano uveli ljotićevski pupoljak Obradović"

Foto: Srbija Dana/Tanjug
Lider SRS Vojislav Šešelj i lider Dveri Boško Obradović učestvovali su u tv duelu u emisiji “Panorama“ na Studiju B

Na samom početku Boško je krenuo sa napadima na Šešelja i ironično mu se zahvalio rečima:

- Cenim to što je ovde došao u ime vlasti.

Šešelj mu je žestoko odbrusio na to, objasnivši da on nikada nije bio ničiji zamenik.

- Ja mislim da gospodin Obradović demonstrira jednu vrstu bezobrazluka. Vređa sagovornika. Mene je majka dovela na svet kao ličnost, i nikada nisam bio ničiji zamenik. Ovde nam Boško Obradović dolazi kao sledbenik Ljotića, a to je možda nešto najgore – rekao je Šešelj i objasnio ko su ljotićevci:

- Ljotićevci su se '41 godine stavili u Hitlerovu službu i formirali su Srpski dobrovoljački korpus koji je imao dva puka i ratovali su i protiv četnika i protiv partizana, ugnjetavali civilno stanovništvo. Ljotićevci su na čelu sa kapetanom Petrovićem u oktobru '41 godine zajedno sa Nemcima učestvovali u streljanju građana Kragujevca i posebno đaka kragujevačke gimnazije. A Vi ste napisali mnoge tekstove u skladu sa ljotićevim učenjem, sarađivali u ljotićevskom listu Nova Iskra i bili ste jedan od članova uređivačkog odbora sabranih dela Dimitrija Ljotića. Vi ste predstavnik Dimitrija Ljotića – objašnjava Šešelj.

Boško ni ovaj put nije odgovorio na pitanje da li je ljotićevac, već je optužio Šešelja da je bio u stanu Ivana Stojanovića urednika “Nove Iskre“, što je Šešelj demantovao i okrenuo Stojanovića da to i dokaže. Pošto Boško nije hteo da odgovori na to da li je pripadnik ljotićevaca, Šešelj ga je zakucao jednom prostom rečenicom, rekavši da upravo sprema novu knjigu sa naslovom “Prerano uveli Ljotoćevski pupoljak Obradović“.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd