Skip to main content
  • Read more Pakistan Svet

    Špijunska agencija Pakistana umešana u NAJSMRTONOSNIJI NAPAD u Kašmiru, Islamabad NEGIRA

  • Read more Ratko Mladić Info

    "Sat mi otkucava, hoću da ih žalim kako dolikuje" Mladić LOŠE, traži da poseti grob ćerke, majke i bratanca

  • Read more Donald Tramp Svet

    OVO SE JOŠ NIJE DOGODILO! 16 saveznih država tuži Trampa zbog vanrednog stanja (VIDEO)

  • Read more poslovanje Vesti

    U domaći startap biznis uloženo 143 miliona evra

  • Read more foto VIP

    NAJPOTRESNIJA ČITULJA ĆERKE ILDE: Šabanova mezimica SLOMLJENA, rasplakala Srbiju POSVETOM MRTVOM OCU!

  • Read more Mesec Astro

    VEČERAS OPREZNO! Pun mesec donosi RASKIDE, preispitivanja, svađe... Veliki test za parove!

  • Read more Emina Jahović Zdravlje

    Važi za jednu od najzgodnijih pevačica, a sada je Emina Jahović otkrila i KAKO održava liniju! (FOTO)

Drug nije meta

Incident u dvorištu subotičke škole: Posle prepirke drugu stavio "skakavac" pod grlo

Foto: Profimedia
Kamere su zabeležile ceo događaj

Umesto da raspust provedu u igri, sukob dva tinejdžera iz Subotice, trinaestogodišnjaka iz istog odeljenja OŠ "Kizur Ištvan", umalo je imao fatalan ishod. Posle prepirke, umesto da pruže ruku jedan drugom i pomire se, A. P. je stavio nož, "skakavac", pod grlo školskom drugu R. J.

Incident se dogodio u dvorištu škole "Jovan Jovanović Zmaj", gde su dečaci igrali košarku.

- Kad me je sin pozvao, školski drug mu je stavio nož na vrat. Odmah sam krenuo, usput sreo patrolu policije i sa njima otišao u školu. Tamo je maloletno dete pred policijom priznalo da mu je stavilo nož i doslovce rekao da je fizički jače od sve dece na terenu i da može golim rukama da zadavi svakog vršnjaka - priča otac dečaka.

OŠ "Kizur Ištvan"
OŠ "Kizur Ištvan"
Foto: Printscreen/Google street view

- Kamere su zabeležile ceo događaj, i na insistiranje inspektorke iz maloletničkog kriminala, škola je predala snimak, koji se sada nalazi u Višem javnom tužilaštvu. Prijavio sam slučaj policiji, školi, tužilaštvu i Centru za socijalni rad, zahtevao sam da se saslušaju njegovi roditelji i da se kaže šta će preduzeti. Ali, svi su mi rekli da su nemoćni jer je reč o maloletnom i krivično neodgovornom licu. Jedino su u OJT rekli da će podneti prijavu za zanemarivanje deteta.

Po rečima oca, koji opravdano strahuje za bezbednost svog deteta, ovakav ispad maloletnika nije usamljen. O njegovom devijantnom ponašanju svedoče i fotografije sa "Instagrama", na kojima dete drži pištolj i noževe.

- Taj dečak romske nacionalnosti nije bio u sukobu samo sa mojim sinom, već i sa drugom decom. Pre godinu i po je stavio nož pod grlo drugom dečaku, ali škola tada nije reagovala, niti je to prijavila Centru za socijlni rad - dodaje otac.

- Počela je škola, moje dete, ali i druga deca su uplašena. Na košarku ide na drugi teren, pratimo ga kud god da pođe. Da li treba da se desi tragedija da bi ustanove reagovale? - konstatuje on.

Po rečima direktora škole Dejana Anđelovića, dečak A. P. je premešten u drugo odeljenje i sa oba dečaka je povećan vaspitni rad.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd