fbpx
Skip to main content
Drug nije meta

Incident u dvorištu subotičke škole: Posle prepirke drugu stavio "skakavac" pod grlo

Foto: Profimedia
Kamere su zabeležile ceo događaj

Umesto da raspust provedu u igri, sukob dva tinejdžera iz Subotice, trinaestogodišnjaka iz istog odeljenja OŠ "Kizur Ištvan", umalo je imao fatalan ishod. Posle prepirke, umesto da pruže ruku jedan drugom i pomire se, A. P. je stavio nož, "skakavac", pod grlo školskom drugu R. J.

Incident se dogodio u dvorištu škole "Jovan Jovanović Zmaj", gde su dečaci igrali košarku.

- Kad me je sin pozvao, školski drug mu je stavio nož na vrat. Odmah sam krenuo, usput sreo patrolu policije i sa njima otišao u školu. Tamo je maloletno dete pred policijom priznalo da mu je stavilo nož i doslovce rekao da je fizički jače od sve dece na terenu i da može golim rukama da zadavi svakog vršnjaka - priča otac dečaka.

OŠ "Kizur Ištvan"
OŠ "Kizur Ištvan"
Foto: Printscreen/Google street view

- Kamere su zabeležile ceo događaj, i na insistiranje inspektorke iz maloletničkog kriminala, škola je predala snimak, koji se sada nalazi u Višem javnom tužilaštvu. Prijavio sam slučaj policiji, školi, tužilaštvu i Centru za socijalni rad, zahtevao sam da se saslušaju njegovi roditelji i da se kaže šta će preduzeti. Ali, svi su mi rekli da su nemoćni jer je reč o maloletnom i krivično neodgovornom licu. Jedino su u OJT rekli da će podneti prijavu za zanemarivanje deteta.

Po rečima oca, koji opravdano strahuje za bezbednost svog deteta, ovakav ispad maloletnika nije usamljen. O njegovom devijantnom ponašanju svedoče i fotografije sa "Instagrama", na kojima dete drži pištolj i noževe.

- Taj dečak romske nacionalnosti nije bio u sukobu samo sa mojim sinom, već i sa drugom decom. Pre godinu i po je stavio nož pod grlo drugom dečaku, ali škola tada nije reagovala, niti je to prijavila Centru za socijlni rad - dodaje otac.

- Počela je škola, moje dete, ali i druga deca su uplašena. Na košarku ide na drugi teren, pratimo ga kud god da pođe. Da li treba da se desi tragedija da bi ustanove reagovale? - konstatuje on.

Po rečima direktora škole Dejana Anđelovića, dečak A. P. je premešten u drugo odeljenje i sa oba dečaka je povećan vaspitni rad.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare
Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd