Utorak 19. mar 2024.
devojčica, drug nije meta, vršnjačko nasilje

INCIDENT U SMEDEREVU: Dečak pokušao da SILUJE devojčicu u DVORIŠTU OSNOVNE ŠKOLE?

Foto: Profimedia
Policija ispituje slučaj

Četrnaestogodišnji dečak pre desetak dana je u dvorištu jedne osnovne škole u Smederevu navodno pokušao da siluje učenicu sedmog razreda ove škole.

- To se desilo u školskom dvorištu. Priča se među učenicima da je taj dečak skidao helanke devojčici, pokušavajući da je siluje. Sada su svi roditelji u strahu. Policija je uzela izjave i snimak kamera - požalio se uznemireni roditelj čije dete pohađa ovu ustanovu i insistirao na tome da ostane anoniman kako svoje dete ne bi izložio mogućim neprijatnostima.

Direktorka te osnovne škole, rekla je da je na tužiocu da proceni da li je to bio pokušaj silovanja ili ne.

- Ne mogu davati informacije dok se postupak ne završi. Prava naše učenice su bila ugrožena, došlo je do incidenta, a odmah po saznaju smo odreagovali. Njoj nisu skinute helanke, on je pokušao, povukao je i ona ih je vratila nazad. Tada je bila završena nastava, još je bio dan, domar je obilazio dvorište i uočio da se nešto čudno dešava. Odmah je izleteo napolje i taj dečak je pobegao - objašnjava direktorka.

Devojčica
Foto: Profimedia

Prema njenim rečima, devojčica je ostala u dvorištu nakon nastave, a srećom, tu su bila i dva druga.

- Mi smo odmah obavestili policiju. Škola ima video-nadzor, odreagovali smo, pregledali snimak, pozvali roditelje i identifikovali smo tog dečaka koji je ugrozio prava našoj učenici. Inače, on nije učenik naše škole. Jeste sedmi razred, ali ne pohađa našu ustanovu. U školu ne može svako da uđe, ali nažalost, on je uspeo da prođe kroz taj đački ulaz - navodi direktorka škole.

ŠTA NEĆEŠ?! USTANI GORE! Šamarala, čupala i pretila drugarici - novo VRŠNJAČKO NASILJE ZGROZILO SRBIJU (VIDEO)

Devojčici iz Dubrovnika poginula majka, sad dobija jezive poruke: "Nemaš više nikoga, UMRI I TI!"

Ona dodaje da se devojčica oseća dobro i da se svakodnevno s njom vode razgovori.

- Policija će da ispita da li se oni odranije poznaju, da li je to bila šala ili šta. Meni nije izgledalo kao šala, ali nisam ja pozvana da to procenjujem. Obavljeno je sve što je do nas - zaključuje direktorka te škole.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd