Utorak 19. mar 2024.
Devojčica

Majka zlostavljane devojčice iz Beograda: Ćerka je u školu išla sa ISEČENIM RUKAMA, sada prvi put priznaje nasilje

Foto: Profimedia
Novi slučaj vršnjačkog nasilja ostavlja bez reči

- Znala sam sve probleme koje je moje dete imalo. Kad god bih pokušala da prijavim maltretiranje koje je trpela, moja ćerka se povlačila i negirala. Sve do sada – Ovako priča Mirjana P., maloletne D.P, učenica osmog razreda Osnovne škole „Dragojlo Dudić“ u Beogradu, koju su prema njenim rečima, njeni vršnjaci A.M. i L.J. maltretirali, a zatim joj i podmetnuli paket marihuane u džep.

- Ona jeste imala problem da se uklopi, privlačila je pažnju, sekla se po rukama… U šestom razredu je bila u vezi sa tim dečakom i od kada su raskinuli, on nju maltretira – tvrdi Mirjana.

Kako kaže do „oralnog zadovoljstva nikad nije došlo“, iako su njenu ćerku u više navrata pokušavali da prisile na to. Zna i za druge torture, ali kaže da je ovo prvi put da njena ćerka nije uzmakla i porekla da se nasilje dogodilo.

vršnjačko nasilje
Foto: Profimedia

- Sve sam to prepisivala pubertetu. U stalnom sam kontaktu sa njenom razrednom i psiholozima, ali kako su stvari postajale sve gore, od pre mesec dana je vodim kod psihologa u Tiršovu – kazala je Mirjana.

Ovaj još kompleksniji slučaj nastavak je serije sve češćeg vršnjačkog nasilja po školama. Ipak, ono što zabrinjava jeste činjenica da su svi akteri ove priče – deca devijantnog ponašanja.

Potresno! Ispovest devojčice koju su brutalno pretukli u školi: Udarale su me, nisam se ni branila...

Kako se nezvanično saznaje, devojčica D.P. je u OŠ „Dragojlo Dudić“ došla pre dve godine i tu upisala šesti razred, dok je A.M. iz iste škole premešten u OŠ „Stevan Sinđelić“ u Beogradu.

Svađa između vršnjaka izbila je u utorak kada se nastava završila. D.P. je došla do dežurne nastavnice srpskog jezika i rekla da su je „maltretirali neki dečaci“. Tom prilikom dala je nastavnici paket marihuane, rekavši da su joj to, bez njenog znanja „podmetnuli u džep“.

Direktor ove škole Đuro Kosić rekao je da o ovom slučaju nije imao ranija saznanja, kao i da je slučaj u celosti preuzela policija.

- Odmah po saznanju smo obavestili policiju, Ministarstvo prosvete, prosvetnu inspekciju i sve nadležne službe. Sledeći korak nam je ispitivanje slučaja do kraja, da proverimo odgovornost dežurnih nastavnika, razrednih starešina, pedagoške službe. Spovešćemo disciplinski postupak protiv svih kji su eventualno odgovorni za to što se dešavalo – naveo je Kosić.

Podsećamo, portal SrbijaDanas.com pokrenuo je pre dve godine projekat "Drug nije meta" koji se bavi prevencijom i suzbijanjem vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se u borbi za bezbednu i srećnu decu!

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd