Utorak 19. mar 2024.
Drug nije meta

"Mama, neću u školu, bojim se noža..." Vršnjaku u Sremskim Karlovcima zapretili - IZBOŠĆEMO TE U SREDU

Foto: Profimedia/ilustracija
Kada je došao iz škole, ponavljao jednu rečenicu

Jezive pretnje smrću izrečene su u osnovnoj školi. Učeniku šestog razreda OŠ „23. oktobar“ u Sremskim Karlovcima vršnjaci iz odeljenja poručili su da će ga izbosti nožem ukoliko se pojavi na času.

To tvrdi S.B.N., majka dečaka. Ona navodi da je posle bezbroj pretnji, uvreda, maltretiranja, ova poslednja poruka krajnje alarmantna.

U strahu

- U ponedeljak su mi to rekli. Došao je kući iz škole uznemiren i ponavljao: „Mama, neću u školu, mama, neću u školu“. Nije hteo da priča sa mnom, insistirala sam, a on je počeo da ponavlja: „Bojim se noža, bojim se...“ Upitala sam kakvog noža, čak sam pomislila da izmišlja. Počeo je da plače i rekao mi da su mi pretili: „Videćeš u sredu, čekamo te. Izbošćemo te nožem!“ To su mu ponovili 4 puta dok su mu se unosili u lice – navodi uznemirena majka.

Ona dodaje da uje odmah obavestila razrednu, koja joj je savetovala da sina ne pošalje u školu jer je situacija postala ozbiljna.

Drug nije meta, dečak
Foto: Profimedia/ilustracija

- Rekla mi je da misli da je tako najbolje i da je sada ta grupa koja maltretira mog sina mnogo brojnija. Do sada su ga maltretirala dva brata. Sin trpi nasilje od petog razreda, bilo ga je i u nižim, ali sada se konstantno. U petom razredu su ga tukli, šutirali, udarali, a kao da su ga udarali u mesta gde se neće videti modrice – kaže S.B.N.

Vređaju dete

Majka naglašava da nije zadovoljna reakcijom škole i da su nasilnici uglavnom bili kažnjeni smanjenom ocenom iz vladanja.

- Mom detetu govore da je preder, psuju ga, vređaju. Kad god odem u školu da pokušam da rešim ovaj problem, jer se plašim da će se desiti nešto mnogo ozbiljnije i tragičnije, govore mu da mu je mama tužibaba. Moja dužnost je zaštitim svoje dete.

Devojčici iz Dubrovnika poginula majka, sad dobija jezive poruke: "Nemaš više nikoga, UMRI I TI!"

Prema njenim rečima, prošle nedelje dogodio se još jedan incident, kad su njenom sinu demolirali bicikl u školskom dvorištu.

- To je shvatio kao neku vrstu opomene. Pitao se šta je sledeće što će mu uraditi. Za bicikl i materijalnu štetu koja je napravljena ne marimo, to nas ne zanima, brine nas poruka koju šalju našem detetu – ističe sagovornice.

- Kada je dobio pretnju nožem, pitao se: „Šta ću ako krenu nožem na mene, ako budu imali jedan ili dva, šta ću?!“ On je jako uplašen i nervozan. Svi smo van sebe, a za direktora škole je to bezazlena pretnja. Razmišljamo da ga prebacimo u drugu školu… Nismo još ništa odlučili, ali mi moramo da spasemo svoje dete. Ne smemo da ponovimo da se ovako nešto ponovi.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd