Utorak 19. mar 2024.
Devojčica plače na krevetu

Novi skandal u školi u Malom Mokrom Lugu: Otac dečaka koji je primoravao drugaricu na oralni se*s, vređao nastavnike

Foto: Profimedia
"Vi ste plaćeni da trpite mog sina i mene"

U Osnovnoj školi "Dragojlo Dudić" u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, u kojoj je učenica osmog razreda D. P. prijavila školske drugare A. M. i L. J. da su je više puta, u prethodne dve godine, primoravali na oralni se*s, a pre četiri dana joj dali i marihuanu, dogodio se još jedan incident.

Majka zlostavljane devojčice iz Beograda: Ćerka je u školu išla sa ISEČENIM RUKAMA, sada prvi put priznaje nasilje

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Beogradu: Devojčicu dve godine terali na ORALNI SE*S, pa joj dali MARIHUANU

Otac maloletnog A. M, prema nezvaničnim saznanjima, verbalno se, u petak posle završenih časova i Nastavničkog veća, obračunao sa razrednim starešinom i pedagogom škole.

Prema rečima Dubravke Maljukan Drljače, pedagoga škole, umesto da nakon razgovora sa roditeljem dečaka prijavljenog za zlostavljanje školske drugarice pronađu neko rešenje, zbog njegove neprimerene reakcije morala je da reaguje i policija.

Drug nije meta
Drug nije meta
Foto: Profimedia

- Škola ima tim koji se bavi nasiljem nad decom i zanemarivanjem problema. Ja sam na čelu tog tima. Na sednici u petak, razredna Jasmina Aleksić i ja smo pozvali oca maloletnog A. M. da pronađemo neko rešenje. Umesto pomoći, on nas je provocirao. Bio je bahat i govorio je kako je zadovoljan što njegov sin dira devojke, a ne muškarce. Rekao je: "Vi ste plaćeni da trpite mog sina i mene" -  kaže Maljukan Drljača.

Na poziv, došla je i policija koja je napravila zapisnik.

Kako je istakao direktor OŠ "Dragojlo Dudić" Đuro Kosić, škola je uradila sve što je u njenoj nadležnosti, a sada je sve na organima reda. U međuvremenu, majka zlostavljane devojčice, Mira P. ispričala je da se njena ćerka sada oseća dobro i da je dobila preporuku pedagoga da desetak dana ne dolazi u školu.

Užas u školi u Čačku: Drug pogodio vršnjaka ZAŠILJENOM olovkom u oko

Iz škole se vratio sav krvav, a sada se budi noću i vrišti: Majka Snežana ispričala šta se dešava njenom sinu (7) u školi

- Pre tri meseca mi se poverila da je taj dečak maltretirao, ali kada smo otišli u školu, sve je opovrgla. I ranije je imala problema sa njim, ali su svi govorili da ona laže. Međutim, toga dana kada se sve saznalo pozvala me plačući i rekla da je taj dečak maltretirao i da joj je dao drogu i terao da plati 1.500 dinara. Tom prilikom, povredila je i ruku jer su je vukli.

Kako tvrdi majka, ona je potom otišla u školu i paketić predala razrednoj.

- Za njenu razrednu imam samo reči hvale - priča Mira:

- Ona je odmah obavestila policiju. Čim je policajac ugledao, procenio je da je reč ne samo o maltretiranju i nuđenju narkotika već i o se*sualnom zlostavljanju. Ona je potom sve priznala.

Policija
Policija
Foto: Profimedia

Prema rečima naše sagovornice, i ranije je primećivala da se ćerka problematično ponašala i zbog toga je po preporuci razredne vodila na razgovore sa psihologom.

Slučaj je izašao u javnost pošto je devojčica D. P. u sredu uplakana došla kod nastavnice i pokazala joj narkotik uvijen u foliju. Ispričala je da su je uznemiravala dva učenika i da su joj oni to dali. Nastavnica je potom slučaj prijavila policiji, a izjave su dali i devojčica i oba dečaka u prisustvu roditelja. Ovaj predmet je već u Timu za prevenciju nasilja u školama.

Proceniće da li je škola preduzela sve neophodne mere i da li je potreban vanredni inspekcijski nadzor ili samo poseta prosvetnih savetnika školi.

Podsećamo, portal SrbijaDanas.com pokrenuo je pre dve godine projekat "Drug nije meta" koji se bavi prevencijom i suzbijanjem vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se u borbi za bezbednu i srećnu decu!

 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd