Skip to main content
dečak

Novi slučaj igrice "Plavi kit" prijavljen U REGIONU: Dečak sebi ISEKAO RUKU

Foto: SD/ilustracija
Slučaj koji je alarmirao sve nadležne službe

Nakon što je prvi slučaj smrtonosne igrice "Plavi kit" prijavljen pre nekoliko dana u Sarajevu, novi slučaj zabeležen je danas na području Tuzle, što je dodatno alarmiralo sve nadležne službe.

Naime, policijskim službenicima Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona jutros oko 10 sati stigla je prijava novog slučaja "Plavi kit" u naselju Mihatovići, kod Tuzle, potvrđeno je iz Ureda za odnose s javnošću MUP-a TK-a.

MRAČNE STRANE ONLAJN SVETA: Inspektorka iz Beograda otkriva kako da ostanemo bezbedni na internetu

IZ UGLA POLICIJE: Šta se dešava kad vršnjaci maltretiraju neko dete na internetu

- Ovaj slučaj nam je prijavljen i u toku su istražne radnje, koje provode policijski službenici MUP-a TK-a, kroz razgovor s osobama koje su poslale prijavu - dodali su iz MUP-a TK-a.

Nezvanično, doznaje se da je reč o učeniku šestog razreda iz Mihatovića, koji je isekao ruku igrajući ovu smrtonosnu igricu. Nakon što su roditelji primetili šta se događa, pozvali su policiju, kako bi im pomogla u rešavanju ovog uznemirujućeg slučaja.

dečak igra igrice tokom noći
Foto: Profimedia

Podsećamo, prvi slučaj ove igrice zabeležen je u Sarajevu, nakon prijave iz jedne sarajevske srednje škole, u kojoj je otkrivena učenica koja je igrala ovu igricu. Prijava je stigla nakon što je nastavnica na ramenu devojčice primetila iscrtanu ribu, a o svemu je obavešteno i resorno ministarstvo.

Podsećamo, ova igrica bila je povod i za važno upozorenje iz Interpola bh. policijskim upravama. Oni su upozorili na igricu, koja u periodu od 50 dana igranja pred decu postavlja različite zadatke, u početku manje opasne poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

Logout
Foto: SD/ilustracija

U okviru našeg projekta LOG OUT nasilje, koji se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, a usmeren je na prevenciju i suzbijanje posledica digitalnog nasilja, u narednim mesecima imaćete priliku da se informišete o tome kako da ostanete bezbedni na internetu, na šta treba da obratite pažnju, kako da uočite zlostavljanje u digitalnom svetu i da steknete mnoštvo drugih korisnih znanja koja će pomoći da u Srbiji rastu bezbedna deca. Podržite nas, jer zaštita dece zavisi od svih nas!

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd