Skip to main content
 • Read more Bridžet Nilsen VIP

  ČESTITAMO: Porodila se slavna glumica u 55. godini! (FOTO)

 • Read more Sveci Društvo

  Pravoslavci slave Svete apostole Vartolomeja i Varnavu: Na današnji dan nemojte da radite OVO

 • Read more Nemačka Svet

  Eksplozija u Nemačkoj: Povređeno 25 ljudi, zgrada u PLAMENU, vatrogasci još gase požar (FOTO/VIDEO)

 • Read more Evropska unija Info

  Nastavak pregovora sa EU: Srbija otvara još DVA POGLAVLJA

 • Read more Sirija Sirija

  Pobunjenici se pridružili Asadovim snagama: Počela zajednička borba protiv DŽIHADISTA na jugu Sirije

 • Read more Dušica Jakovljević, Luna Đogani Zadruga

  LUNA, ANABELA TE KORISTI! Dušica UĆUTKALA Anabelu, a onda je usledio novi NAPAD! (VIDEO)

 • Read more Turska, Izbori u Turskoj Svet

  (UŽIVO) Završeni IZBORI u Turskoj: Počelo brojanje, ERDOGAN UBEDLJIVO VODI (FOTO)

Drug nije meta

"Drug nije meta" nije projekat Demokratske stranke

Foto: Srbija Danas
Projekat "Drug nije meta" postoji od 2015. godine

Povodom pisanja dnevnog lista "Alo!" u današnjem štampanom izdanju, a u vezi sa obraćanjem narodnog poslanika DS Dušana Milisavljevića na sednici u kome je govorio na temu vršnjačkog nasilja, udruženje "Drug nije meta" izdalo je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Narodni poslanik (DS) Dušan Milisavljević govoreći na sednici tematizovao je nasilje u školama i predstavio predloge i ideje u vezi sa načinima smanjenja alarmantnog broja slučajeva vršnjačkog nasilja. Milisavljević je u svom obraćanju naveo da je potrebno uvesti praksu da učenici svakog meseca sa razrednim starešinom odnosno učiteljem razgovaraju o tome da ,,drug ne sme da bude meta, da sa drugom mora da se podeli užina”…

Ovo nije prvi put da poslanik Milisavljević koristi ime našeg udruženja i istoimenog projekta koji se još od 2015. godine bavi prevencijom vršnjačkog nasilja kroz brojne aktivnosti. U avgustu 2017. godine vodeći mediji u Srbiji preneli su Milisavljevićevu izjavu da je vršnjačko nasilje sve prisutnije u Srbiji i da je zato pokrenuo kampanju ,,Drug nije meta”.

Naše udruženje se tom prilikom nije oglašavalo smatrajući da je Milisavljevićeva izjava nepažnjom izvučena iz konteksta i da svakako nije moguće da je prisvojio naš višegodišnji trud i rad. Međutim, sada kada je na YouTube nalogu Demokratske stranke objavljen video pod nazivom ,,Milisavljević: Drug nije meta, stop nasilju u školama!” kao i na Facebook stranici smatramo da smo dužni da se obratimo javnosti jer ne želimo da se energija, vreme i velika ljubav koju smo uložili u projekat i udruženje ,,Drug nije meta” politizuju i na taj način pomere fokus sa suštine, odnosno odgovornosti koju svi zajedno kao društvo imamo prema deci, niti da se naše udruženje percepira kao deo, bilo Demokratske, bilo neke druge stranke u Srbiji. Mi postojimo zbog dece i želimo da tako ostane.

Drug nije meta
Foto: Facebook/Printsceen/Demokkratska stranka

Projekat Drug Nije Meta postoji od 2015. godine, organizovali smo brojne kampanje ukazujući na najveći problem koji u ovom trenutku postoji u našem društvu. Prošle godine smo organizovali konferenciju Drug nije meta koja se bavi ovom temom, a u završnoj smo fazi pravljenja mobilne aplikacije koja ovaj problem tretira i smatramo da nije korektno da bilo ko naše ime upotrebljava i da na taj način za sebe veže ono sto smo godinama gradili i radili posebno u cilju sopstvene političke promocije i promocije politicke stranke, bez obzira kako se ta politicka stranka zvala. Svako je dobrodošao da se uključi u naše aktivnosti, ali sigurno je da nećemo dozvoliti da nas trud, rad i ime bilo ko pripusuje sebi pokušavajući da na taj način prikupi političke poene, kao što nećemo dozvoliti da se naš projekat posmatra kroz prizmu neke političke stranke - izjavila je osnivač udruženja Aleksandra Martinović.

konferencija Drug nije meta
Foto: Srbija Danas

Želimo samo da pozovemo poslanika Milisavljevića i sve druge poslanike, političke stranke i pojedince da daju svoj aktivan doprinos rešenju ovog problema tako što će se kontinuirano i suštinski baviti prevencijom, a ne samo onda kada se tragedije dese i onda kada je to neophodno zbog sticanja političkih poena.

OVDE možete da preuzmete publikaciju uduženja ,,Drug nije meta" i informišete se o našem dosadašnjem radu i aktivnostima koji su samo početak našeg zalaganja protiv vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se!

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd