Skip to main content
 • Read more migranti Info

  MIGRANTI OSTAJU U OBRENOVCU: Vojna kasarna u kojoj su smešteni se preuređuje da bi im bilo udobnije

 • Read more FK River Plata Fudbal

  ŠAMPIONI, ŠAMPIONI: Prvo su igrači Rivera LUDO proslavili titulu, a tek šta je bilo u Argentini (VIDEO+FOTO)

 • Read more Zoran Marjanović Hronika

  DETALJI PRIVOĐENJA ZORANA MARJANOVIĆA: Digli ga iz kreveta, Vladimiru i Zorici pozlilo

 • Read more Koreni Društvo

  SCENA IZ "KORENA" POTRESLA SRBIJU: Đorđe je kupio nož, pa krenuo da zakolje i nju i dete! (VIDEO)

 • Read more Milorad Mandić Manda Vesti

  PRE 2 GODINE JE OSTALA UDOVICA: Pogledajte kako DANAS izgleda POZNATA GLUMICA i žena pokojnog Mande

 • Read more Miroslav Lazanski Kosovo

  Lazanski otkrio zaveru: Ako Albanci upadnu sa vojskom na sever Kosova, Zapad će ovako odbrusiti Srbiji (VIDEO)

 • Read more d Vesti

  LETEĆI START: Kralja Petra VEĆ POGLEDALO 50.000 ljudi

Drug nije meta

"Drug nije meta" nije projekat Demokratske stranke

Foto: Srbija Danas
Projekat "Drug nije meta" postoji od 2015. godine

Povodom pisanja dnevnog lista "Alo!" u današnjem štampanom izdanju, a u vezi sa obraćanjem narodnog poslanika DS Dušana Milisavljevića na sednici u kome je govorio na temu vršnjačkog nasilja, udruženje "Drug nije meta" izdalo je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Narodni poslanik (DS) Dušan Milisavljević govoreći na sednici tematizovao je nasilje u školama i predstavio predloge i ideje u vezi sa načinima smanjenja alarmantnog broja slučajeva vršnjačkog nasilja. Milisavljević je u svom obraćanju naveo da je potrebno uvesti praksu da učenici svakog meseca sa razrednim starešinom odnosno učiteljem razgovaraju o tome da ,,drug ne sme da bude meta, da sa drugom mora da se podeli užina”…

Ovo nije prvi put da poslanik Milisavljević koristi ime našeg udruženja i istoimenog projekta koji se još od 2015. godine bavi prevencijom vršnjačkog nasilja kroz brojne aktivnosti. U avgustu 2017. godine vodeći mediji u Srbiji preneli su Milisavljevićevu izjavu da je vršnjačko nasilje sve prisutnije u Srbiji i da je zato pokrenuo kampanju ,,Drug nije meta”.

Naše udruženje se tom prilikom nije oglašavalo smatrajući da je Milisavljevićeva izjava nepažnjom izvučena iz konteksta i da svakako nije moguće da je prisvojio naš višegodišnji trud i rad. Međutim, sada kada je na YouTube nalogu Demokratske stranke objavljen video pod nazivom ,,Milisavljević: Drug nije meta, stop nasilju u školama!” kao i na Facebook stranici smatramo da smo dužni da se obratimo javnosti jer ne želimo da se energija, vreme i velika ljubav koju smo uložili u projekat i udruženje ,,Drug nije meta” politizuju i na taj način pomere fokus sa suštine, odnosno odgovornosti koju svi zajedno kao društvo imamo prema deci, niti da se naše udruženje percepira kao deo, bilo Demokratske, bilo neke druge stranke u Srbiji. Mi postojimo zbog dece i želimo da tako ostane.

Drug nije meta
Foto: Facebook/Printsceen/Demokkratska stranka

Projekat Drug Nije Meta postoji od 2015. godine, organizovali smo brojne kampanje ukazujući na najveći problem koji u ovom trenutku postoji u našem društvu. Prošle godine smo organizovali konferenciju Drug nije meta koja se bavi ovom temom, a u završnoj smo fazi pravljenja mobilne aplikacije koja ovaj problem tretira i smatramo da nije korektno da bilo ko naše ime upotrebljava i da na taj način za sebe veže ono sto smo godinama gradili i radili posebno u cilju sopstvene političke promocije i promocije politicke stranke, bez obzira kako se ta politicka stranka zvala. Svako je dobrodošao da se uključi u naše aktivnosti, ali sigurno je da nećemo dozvoliti da nas trud, rad i ime bilo ko pripusuje sebi pokušavajući da na taj način prikupi političke poene, kao što nećemo dozvoliti da se naš projekat posmatra kroz prizmu neke političke stranke - izjavila je osnivač udruženja Aleksandra Martinović.

konferencija Drug nije meta
Foto: Srbija Danas

Želimo samo da pozovemo poslanika Milisavljevića i sve druge poslanike, političke stranke i pojedince da daju svoj aktivan doprinos rešenju ovog problema tako što će se kontinuirano i suštinski baviti prevencijom, a ne samo onda kada se tragedije dese i onda kada je to neophodno zbog sticanja političkih poena.

OVDE možete da preuzmete publikaciju uduženja ,,Drug nije meta" i informišete se o našem dosadašnjem radu i aktivnostima koji su samo početak našeg zalaganja protiv vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se!

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
6 Beograd