Skip to main content
 • Read more Aleksandar Vučić Vesti

  Veliki talas ulaganja na Kosovu: Vučićeva poseta KiM pozitivna PREKRETNICA

 • Read more Sneg Društvo

  DOLAZI NAM I SNEG?! Drastična promena vremena: Očekuje nas veliko ZAHLAĐENJE

 • Read more Milan Borjan i Arkadijuš Milik Fudbal

  NE VERUJU SVOJIM OČIMA: Ovaj gest Srba prijatno iznenadio sve iz Napolija! (FOTO)

 • Read more Fabrika Vesti

  NAJNOVIJA tehnologija od sada i u Srbiji: Domaća vojna industrija sve jača

 • Read more whatsapp Vesti

  OGROMNA PRETNJA! Kad dobijete OVU PORUKU na Whatsappu, evo šta NIKAKO NE RADITE

 • Read more Goran i Slađana Društvo

  Ljubav je SVE SAVLADALA: Venčali se mali ljudi iz Niša! Reči Slađane i Gorana TOPE SRCA (FOTO)

 • Read more FK Crvena zvezda Fudbal

  ŠTA KAD BI SVI OVAKO SLAVILI? Momak iz Požarevca je i OVO bio spreman da uradi zbog Zvezde (VIDEO)

Drug nije meta

"Drug nije meta" nije projekat Demokratske stranke

Foto: Srbija Danas
Projekat "Drug nije meta" postoji od 2015. godine

Povodom pisanja dnevnog lista "Alo!" u današnjem štampanom izdanju, a u vezi sa obraćanjem narodnog poslanika DS Dušana Milisavljevića na sednici u kome je govorio na temu vršnjačkog nasilja, udruženje "Drug nije meta" izdalo je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Narodni poslanik (DS) Dušan Milisavljević govoreći na sednici tematizovao je nasilje u školama i predstavio predloge i ideje u vezi sa načinima smanjenja alarmantnog broja slučajeva vršnjačkog nasilja. Milisavljević je u svom obraćanju naveo da je potrebno uvesti praksu da učenici svakog meseca sa razrednim starešinom odnosno učiteljem razgovaraju o tome da ,,drug ne sme da bude meta, da sa drugom mora da se podeli užina”…

Ovo nije prvi put da poslanik Milisavljević koristi ime našeg udruženja i istoimenog projekta koji se još od 2015. godine bavi prevencijom vršnjačkog nasilja kroz brojne aktivnosti. U avgustu 2017. godine vodeći mediji u Srbiji preneli su Milisavljevićevu izjavu da je vršnjačko nasilje sve prisutnije u Srbiji i da je zato pokrenuo kampanju ,,Drug nije meta”.

Naše udruženje se tom prilikom nije oglašavalo smatrajući da je Milisavljevićeva izjava nepažnjom izvučena iz konteksta i da svakako nije moguće da je prisvojio naš višegodišnji trud i rad. Međutim, sada kada je na YouTube nalogu Demokratske stranke objavljen video pod nazivom ,,Milisavljević: Drug nije meta, stop nasilju u školama!” kao i na Facebook stranici smatramo da smo dužni da se obratimo javnosti jer ne želimo da se energija, vreme i velika ljubav koju smo uložili u projekat i udruženje ,,Drug nije meta” politizuju i na taj način pomere fokus sa suštine, odnosno odgovornosti koju svi zajedno kao društvo imamo prema deci, niti da se naše udruženje percepira kao deo, bilo Demokratske, bilo neke druge stranke u Srbiji. Mi postojimo zbog dece i želimo da tako ostane.

Drug nije meta
Foto: Facebook/Printsceen/Demokkratska stranka

Projekat Drug Nije Meta postoji od 2015. godine, organizovali smo brojne kampanje ukazujući na najveći problem koji u ovom trenutku postoji u našem društvu. Prošle godine smo organizovali konferenciju Drug nije meta koja se bavi ovom temom, a u završnoj smo fazi pravljenja mobilne aplikacije koja ovaj problem tretira i smatramo da nije korektno da bilo ko naše ime upotrebljava i da na taj način za sebe veže ono sto smo godinama gradili i radili posebno u cilju sopstvene političke promocije i promocije politicke stranke, bez obzira kako se ta politicka stranka zvala. Svako je dobrodošao da se uključi u naše aktivnosti, ali sigurno je da nećemo dozvoliti da nas trud, rad i ime bilo ko pripusuje sebi pokušavajući da na taj način prikupi političke poene, kao što nećemo dozvoliti da se naš projekat posmatra kroz prizmu neke političke stranke - izjavila je osnivač udruženja Aleksandra Martinović.

konferencija Drug nije meta
Foto: Srbija Danas

Želimo samo da pozovemo poslanika Milisavljevića i sve druge poslanike, političke stranke i pojedince da daju svoj aktivan doprinos rešenju ovog problema tako što će se kontinuirano i suštinski baviti prevencijom, a ne samo onda kada se tragedije dese i onda kada je to neophodno zbog sticanja političkih poena.

OVDE možete da preuzmete publikaciju uduženja ,,Drug nije meta" i informišete se o našem dosadašnjem radu i aktivnostima koji su samo početak našeg zalaganja protiv vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se!

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd