Skip to main content
 • Read more Amerika, Rusija Svet

  10 razlika između Rusa i Amerikanaca o kojima nikad niste razmišljali

 • Read more veza Sex

  Ovakvi muškarci imaju VEĆE ŠANSE da se ožene, a nema veze ni sa lepotom ni BOGATSTVOM

 • Read more Policija Hronika

  Ubijen verenik KARLEUŠINE kume: Detalji brutalne likvidacije u Žarkovu

 • Read more Fudbalska reprezentacija Srbije Svetsko prvenstvo 2018

  PRED VEČERAŠNJI MEČ: Povredio se vezista Maroka, Orlovima olakšan posao (FOTO)

 • Read more Vetar u Novom Sadu Društvo

  STRPITE SE JOŠ MALO: Od ponedeljka 15 stepeni, a evo kakvo nas vreme očekuje za USKRS

 • Read more Kira Najtli Astro

  STRASTVENA I BUNTOVNA: Otkrijte sve što do sada niste o ženama Ovnovima! (FOTO)

 • Read more Moskva Svet

  Situacija se ZAOŠTRAVA: Evropska unija povukla svog ambasadora u Moskvi

Drug nije meta

"Drug nije meta" nije projekat Demokratske stranke

Foto: Srbija Danas
Projekat "Drug nije meta" postoji od 2015. godine

Povodom pisanja dnevnog lista "Alo!" u današnjem štampanom izdanju, a u vezi sa obraćanjem narodnog poslanika DS Dušana Milisavljevića na sednici u kome je govorio na temu vršnjačkog nasilja, udruženje "Drug nije meta" izdalo je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Narodni poslanik (DS) Dušan Milisavljević govoreći na sednici tematizovao je nasilje u školama i predstavio predloge i ideje u vezi sa načinima smanjenja alarmantnog broja slučajeva vršnjačkog nasilja. Milisavljević je u svom obraćanju naveo da je potrebno uvesti praksu da učenici svakog meseca sa razrednim starešinom odnosno učiteljem razgovaraju o tome da ,,drug ne sme da bude meta, da sa drugom mora da se podeli užina”…

Ovo nije prvi put da poslanik Milisavljević koristi ime našeg udruženja i istoimenog projekta koji se još od 2015. godine bavi prevencijom vršnjačkog nasilja kroz brojne aktivnosti. U avgustu 2017. godine vodeći mediji u Srbiji preneli su Milisavljevićevu izjavu da je vršnjačko nasilje sve prisutnije u Srbiji i da je zato pokrenuo kampanju ,,Drug nije meta”.

Naše udruženje se tom prilikom nije oglašavalo smatrajući da je Milisavljevićeva izjava nepažnjom izvučena iz konteksta i da svakako nije moguće da je prisvojio naš višegodišnji trud i rad. Međutim, sada kada je na YouTube nalogu Demokratske stranke objavljen video pod nazivom ,,Milisavljević: Drug nije meta, stop nasilju u školama!” kao i na Facebook stranici smatramo da smo dužni da se obratimo javnosti jer ne želimo da se energija, vreme i velika ljubav koju smo uložili u projekat i udruženje ,,Drug nije meta” politizuju i na taj način pomere fokus sa suštine, odnosno odgovornosti koju svi zajedno kao društvo imamo prema deci, niti da se naše udruženje percepira kao deo, bilo Demokratske, bilo neke druge stranke u Srbiji. Mi postojimo zbog dece i želimo da tako ostane.

Drug nije meta
Foto: Facebook/Printsceen/Demokkratska stranka

Projekat Drug Nije Meta postoji od 2015. godine, organizovali smo brojne kampanje ukazujući na najveći problem koji u ovom trenutku postoji u našem društvu. Prošle godine smo organizovali konferenciju Drug nije meta koja se bavi ovom temom, a u završnoj smo fazi pravljenja mobilne aplikacije koja ovaj problem tretira i smatramo da nije korektno da bilo ko naše ime upotrebljava i da na taj način za sebe veže ono sto smo godinama gradili i radili posebno u cilju sopstvene političke promocije i promocije politicke stranke, bez obzira kako se ta politicka stranka zvala. Svako je dobrodošao da se uključi u naše aktivnosti, ali sigurno je da nećemo dozvoliti da nas trud, rad i ime bilo ko pripusuje sebi pokušavajući da na taj način prikupi političke poene, kao što nećemo dozvoliti da se naš projekat posmatra kroz prizmu neke političke stranke - izjavila je osnivač udruženja Aleksandra Martinović.

konferencija Drug nije meta
Foto: Srbija Danas

Želimo samo da pozovemo poslanika Milisavljevića i sve druge poslanike, političke stranke i pojedince da daju svoj aktivan doprinos rešenju ovog problema tako što će se kontinuirano i suštinski baviti prevencijom, a ne samo onda kada se tragedije dese i onda kada je to neophodno zbog sticanja političkih poena.

OVDE možete da preuzmete publikaciju uduženja ,,Drug nije meta" i informišete se o našem dosadašnjem radu i aktivnostima koji su samo početak našeg zalaganja protiv vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se!

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd