Utorak 19. mar 2024.
OŠ "Dragojlo Dudić"

Prijavljeno SE*SUALNO VRŠNJAČKO NASILJE: Prosvetna inspekcija na pragu beogradske osnovne škole

Foto: Google maps
Dete se poverilo

Republička prosvetna inspekcija trebalo bi danas da poseti OŠ "Dragojlo Dudić" u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, kako bi se utvrdile činjenice oko seksualnog vršnjačkog nasilja kojem je učenica D. P. bila izložena dve godine, od strane školskih drugova A. M. i L. J.

IMA LI KRAJA NASILJU U ŠKOLAMA?! Dečaka (13) vršnjaci terali da puši, tukli ga, pa mu tražili novac!

Epilog vršnjačkog nasilja u novosadskoj školi: Đaka koji je grizao druga u školu prati majka, nalazi se pod STALNIM nadzorom

"Pod lupom" nadležnih prosvetnih službi biće da li je škola adekvatno reagovala na prijavu zlostavljanja i preduzela sve neophodne mere.

Javnost je za ovaj slučaj saznala kada je devojčica prijavila nastavnici da su joj u sredu uveče A. M. i L. J. dali kesicu narkotika.

Drug nije meta
Drug nije meta
Foto: Profimedia

Odmah je obaveštena policija, a učenica je inspektorima, osim o izloženosti vršnjačkom nasilju, ispričala da su je dečaci primoravali i na oralni seks.

Kako se nezvanično saznalo, L. J. nije učenik ove škole, već druge osmoletke.

Majka devojčice Mira P. rekla je da joj se ćerka i pre tri meseca poverila da je dečak A. M. maltretira, ali da je, kada su otišli u školu da prijave, ona sve demantovala.

Aleksina mama o pretučenoj devojčici iz Aranđelovca: Da li je realno da se desilo tim intezitetom PRVI PUT?!

Međutim, nakon poslednjeg incidenata sa kesicom narkotika, devojčica je policiji izjavila da su dva učenika maltertirala i tvrdila da je bilo i seksualnog uznemiravanja.

Podsećamo, portal SrbijaDanas.com pokrenuo je pre dve godine projekat "Drug nije meta" koji se bavi prevencijom i suzbijanjem vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se u borbi za bezbednu i srećnu decu!

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd