fbpx
Skip to main content
Drug nije meta

REŠILI DA SE OSVETE?! Novi incident u OŠ "Rade Končar": Napadnuti učenici koji su maltretirali malog MARKA!

Foto: Facebook/printscreen/150 minuta
Policija je preuzela istragu o ovom slučaju

Samo što se završila drama u Osnovnoj školi "Rade Končar" u Zemunu zbog strašnog zadirkivanja koje je trpeo sedmak Marko Devrnja, desio se novi incident zbog kog je morala da se uključi i policija.

Sedmake koji su maltretirali Marka govoreći mu da je sitan, glup i siromašan napali su zemunski srednjoškolci i išamarali ih u nedelju uveče. Povod je najverovatnije osveta.

- U školi nije došlo do tuče. Tuča se dogodila u parku koji se nalazi u blizini. Osumnjičeni za tuču su učenici srednje škole, a žrtve su učenici naše. Sve je dato na dalje postupanje MUP, a kako su oni naveli, povod su medijski napisi u vezi sa slučajem M.D. - kaže Maja Kostić, direktorka OŠ "Rade Končar".

Markova majka Drita Devrnja iz Zemuna u šoku je što kao razlog za ovaj napad pominju ime njenog sina.

- Taman sam mirna i zadovoljna što se sve rešilo i što je Marko prešao u drugo odeljenje i pomerio se od onih koji su ga maltretirali, ali sačekala me je neverovatna vest i to preko televizije. Ispade da sam ja za nešto kriva i da sam nekoga nagovorila da se sveti?! Apsolutno nemam nikakve veze s tim i veoma me je uznemirilo to što sam čula. Moj sin je dobro, lepo se uklopio, uči i zadovoljan je - rekla je Dita.

Dete
Foto: Facebook/printscreen/150 minuta

Ministar Mladen Šarčević kaže da je revanšizam pogrešna odluka.

- Iako je škola kasnila s reakcijom, dečak koji je zadirkivan prebačen je u drugo odeljenje. Ministarstvo je uradilo sve što je bilo potrebno, a ovo sada je posao za MUP. Mi smo sve roditelje pozvali, umirili ih i dali im na znanje da će država reagovati u svim domenima. Ako postoji sumnja da je majka deteta koje je bilo zlostavljano nagovorila druge ljude da se osvete, to prevazilazi naše kompetencije i spada u nadležnost policije - kaže Šarčević.

Marka su vršnjaci iz odeljenja svakodnevno vređali, govorili mu da je jadnik jer nema oca, patike od 15.000 dinara, zbog čega je on svako veče plakao govoreći da će se ubiti. Posle priče o vršnjačkom nasilju prebačen je u drugo odeljenje, gde je lepo prihvaćen.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 4 Pogledaj sve komentare
srednjoskolac's picture

srednjoskolac

A sta sad nasilinici ne smeju dobiti batine?? Znaci jaki i hrabri kad maltretiraju u coporu ovo dete kojem je svega dosta zbog porodicne situacije, a kad dobiju isto onda problem... Da sam na mestu policije prstom ne bi mrdnuo.

143 | 0
Ana's picture

Ana

U potpunosti se slazem sa tobom. Gdje je bila policija kad je bio maltretiran mali Marko? Trebao ih je nauciti neko vaspitne mjere kad vec nisu roditelji. Ovakav sistem rada policije stiti nasilnike i daje im osjecaj da su ,,zasticeni" i da mogu da imaju bilo koje pravo dok oni koji su zrtve nemaju pravo ni pobune.

85 | 1
Majka's picture

Majka

Potpuno se slažem sa komentarom.

27 | 0
Jedini način's picture

Jedini način

Na žalost ovo je jedini način da se reše stvari. Ako već roditelji misle da su dovoljno moćni da dete može da radi šta hoće potrebno im je pokazati da i drugi imaju moć. Mada bolje roditelje nasilnika da su našamarali, to su pravi krivci.

86 | 0
Vremenska prognoza
Tamni oblaci
18 Beograd