fbpx
Skip to main content
Drug nije meta

Sedmak iz Zemuna NA METI vršnjaka! Majka tražila premeštaj, a kada joj je rekao OVO, preplavio je STRAH (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Oglasila se i direktorka škole

Mog sina trojica učenika svakog dana zadirkuju u školi. Govore mu da je sitan, glup i siromašan.

Rugaju mu se što nema tatu, smeju mu se što nema patike od 15.000 dinara, psuju mu majku. Niko neće da sedi pored njega, u klupi je sam. Bacaju mu pernicu, a on dolazi kući plačući. Pre neko veče je toliko plakao i jecao, govorio je: "Mama, ja to više ne mogu da uzdržim, ubiću se!" Van sebe sam od sekiracije i straha! Bojim se da se mom sinu ne desi isto što i dečaku Aleksi Jankoviću, koji se ubio zbog nasilja u školi.

Pakao u 7/II

Ovim rečima se obratila Drita Devrnja, samohrana majka sedmaka, koji ide u OŠ "Rade Končar" u Zemunu.

Još prošle godine ona i sin su se zbog ovog problema javljali psihologu u školi. Tražili su da dečak promeni odeljenje, ali je ta opcija ostavljena po strani, jer je mališan i dalje u 7/II.

- To je psihičko nasilje koje on više ne može da podnese. Kad je jedan dečak seo pored njega u klupu, svi su mu rekli da nije normalan što je seo pored mog deteta. Zbog toga se mali premestio, a moj sin i dalje sedi sam. On mi kaže: "Mama, kada me vređaju, ja mislim nešto lepo, tako mi je rekao psiholog." Mnogo se bojim, pitala sam za prebačaj u 7/I i prvo su rekli da nije nikakav problem, međutim, sada kažu da je u tom odeljenju dečak koji ima problematično ponašanje i da je to razlog iz kojeg moj sin ne može da pređe - priča zabrinuta majka dodajući da je njen sin deveta generacija iz porodice koja pohađa ovu školu.

Treba nam vremena

Direktorka OŠ "Rade Končar" Maja Kostić kaže da su majka i dečak dolazili kod psihologa.

Udaraju, pljuju i dave učenika dokle može da izdrži: IZAZOV, opasna igra u školama - osnovci se tuku do krvi!

- Prvi put se požalila u junu 2018. godine. Već na samom početku ove godine došla je da traži premeštaj učenika iz odeljenja u odeljenje. Mi je nismo odbili, ali smo tražili malo vremena da i sami razmotrimo situaciju kako bismo reagovali u najboljem interesu učenika. U telefonskom razgovoru sa mnom rekla je da, ukoliko ne premestimo učenika, on neće dolaziti u školu i nije dolazio, što nas je onemogućilo u brzoj akciji - rekla je Kostićeva, ali nije odgovorila da li su obavljeni razgovori sa roditeljima dece koja verbalno zlostavljaju sina Drite Devrnje.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Alex's picture

Alex

Dok oni "razmotre" proci ce meseci, a ovom detetu je svaki dan problematican. Reagujte dok nije kasno.

5 | 0
Sasa's picture

Sasa

Pročitah u sledećem tekstu da su sad neki srednjoškolci očitali bukvicu ovim nasilnicima, bezdušnicima ,neljudima i sadistima . I gle ispašće žrtva nasilja kriva a nije .

5 | 0
Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
15 Beograd