fbpx
Skip to main content
Marko

VELIKA POBEDA malog Marka: Sedmak iz Zemuna koji je trpeo MALTRETIRANJE prebačen u drugo odeljenje

Foto: Facebook/printscreen/150 minuta
Slučaj koji je potresao Srbiju

Posle priče o vršnjačkom nasilju u Osnovnoj školi "Rade Končar" u Zemunu, učenik 7. razreda Marko Devrnja prebačen je u drugo odeljenje.

Mali Marko je pobedio.

Podsetimo, ceo slučaj do javnosti je došao putem medija, kada se saznalo da trojica dečaka maltretiraju Marka još od šestog razreda.

- Nema razloga da dođe danas, pozvali smo je danas da dođe u petak - rekla je Maja Kostić, direktorka O.Š. "Rade Končar".

Ne znam šta da kažem, osim da se nadam da će se sutra sve rešiti u korist Marka, mirnim i lepim putem”, kazala je majka Drita.

21. septembar Marko neće zaboraviti. Došao je u školu kao učenik 7/2, izašao kao učenik razreda 7/1. To je ono što je i želeo, kako bi izbegao šikaniranje nekoliko dečaka iz sada već bivšeg razreda. Njegovoj sreći nema kraja.

- Nisam ni očekivao da ću doći u drugo odeljenje. došao sam normalno, ostavio sam stvari, seo, i kada je došla nastavnica... Stvarno nisam očekivao, toliko mi je lupalo srce da nisam mogao da verujem - rekao je Marko Devrnja, učenik O.Š. "Rade Končar".

Posle emotivnog susreta sa majkom, Drita je otišla na razgovor sa direktorkom škole. Sastanak je trajao svega 10 minuta.

- Jako je brzo sve ispričala, kako je došlo do nesporazuma, kako je trebalo više da pričamo i kako se ona uplašila za Markovu bezbednost, jer su neka deca sinoć napala onu trojicu koja su njega sve vreme dirali. Zato je ona hitno Marka prebacila u 7/1. Ja sam samo došla da dam saglasnost da dete ostaje u 7/1 - ističe Drita Devrnja, Markova mama.

Na prvom odmoru, Marko je odmah pozvao majku da joj saopšti dobre vesti.

- Ušao sam u svoju učionicu, zvonilo je za čas. Došla je nastavnica fizike i razredna. I razredna mi je rekla da pođem za njom. I kada sam pošao ušao sam u drugu učionicu i ona je rekla sedi. Ja sam seo i bio sam previše srećan - uzbuđeno je govorio mali Marko.

- Mama, mama, prebačen sam u 7/1, mama, ja sam prepisao raspored, aj ćao. I tog momenta, ja sam tada ispustila telefon, ja sam toliko plakala, od sreće, ne znam od svega što smo prošli - ispričala je Drita kako joj je Marko javio za premeštaj.

Ali i dalje smo bez odgovora zbog čega je bilo potrebno jedno pojavljivanje na televiziji da bi problem bio rešen?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Zoran's picture

Zoran

Najvece Bitange su Roditelji koji prave od svoje dece ono sto su oni,teske Bitange zato treba kaznjavati roditelje.

9 | 1
Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd