fbpx
Skip to main content
Drug nije meta

Zašto su skoro sve javne ličnosti u Srbiji juče postovale OVU FOTOGRAFIJU na društvenim mrežama?

Foto: SrbijaDanas/MNPress/Tanjug/Tanja Valić/Sava Radovanović
Ukoliko ste aktivni na društvenim mrežama, sigurno ste primetili ovu fotografiju!

Počela je školska godina, a sa sobom je pored obaveza i izazova novog gradiva, deci i roditeljima donela i brige oko uklapanja u školski sistem i vršnjačku zajednicu. Statistika kaže da je svako četvrto dete u Srbiji žrtva vršnjačkog nasilja, što je jasan signal da celo društvo mora ozbiljno da se bavi rešavanjem ovog gorućeg problema.

Početak školske godine bio je povod za Udruženje ,,Drug nije meta" da na društvenim mrežama pokrene kampanju sa ciljem skretanja pažnje na ovaj problem. To je razlog zbog kog su Instagram i Fejsbuk od početka školske godine preplavljani fotografijama koje ukazuju na problem vršnjačkog nasilja i značaj prijateljstva - brojni pevači, glumci, sportisti, novinari, TV lica, blogeri i insfluenseri uključili su se u kampanju i poslali poruku prijateljstva sa svojih profila na društvenim mrežama.

Kampanji Udruženja ,,Drug nije meta" pridružili su se Fudbalski savez Srbije, KK Crvena zvezda, Ana Bekuta, Aleksandar Aranitović, Lepa Brena, Bondža Si, Viktor Savić, Aleksandar Radojičić, Marija Žeželj, Minja Miletić, Marko Kešelj, Jelena Karleuša, Ana Sević, Anastasija Đurić, Dunja Jovanić, Bojana Kostić, Ena Luna, Milica Pavlović, Milica Todorović, Marko Pečarski, Tadija Tadić, Isidora Bjelica, Tropico bend i mnogi drugi. 

Podsećamo, Udruženje ,,Drug nije meta" još od 2015. godine aktivno radi na prevenciji vršnjačkog nasilja kroz edukacije, radionice i aktivnosti koje afirmišu prijateljstvo. Detaljnije se o aktivnostima udruženja informišite ovde.

Fotografije pogledajte u galeriji ispod.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare
Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd