fbpx
Skip to main content
zgrada

Ako se u Srbiji bavite ovim biznisom - NADRLJALI STE! Inspekcija je krenula u pohod, kazne i do 150.000 dinara!

Foto: Srbija Danas
Nenadano!

Poslednjih desetak godina sve je popularnije izdavanje takozvanih "stanova na dan", odnosno kratkoročno izdavanje kuća i stanova.

Procenjuje se da u Novom Sadu ima oko 700 takvih objekata. Kako bi se taj posao legalizovao, a apartmani kategorizovali, turistička inspekcija je od prošle godine krenula u kontrolu. 

STANARI VIŠESPRATNICE, OVO SU NOVA PRAVILA! Ubuduće, kućni red će morati da se poštuje

Sektor komunalne inspekcije, Odsek za kontrolu trgovine i turizma, obavljao je inspekcijski nadzor u periodu od 1. jula do 31. decembra 2018. U tom periodu, nakon izvršene kontrole, 78 osoba je pribavilo neophodnu dokumentaciju, radi kategorizacije smeštaja.

stanovi
stanovi
Foto: Profimedia

Fizičko lice ne može da izdaje račune, jer nema fiskalnu kasu, te oni u tom slučaju sklapaju ugovor sa turističkom organizacijom ili agencijom.

Nadležni organ jedinice lokalne samouprave za izdavanje rešenja o kategorizaciji je Gradska uprava za privredu. Kod njih se dobijaju svi formulari i neophodni papiri koji se popunjavaju.

BEOGRAĐANI DOBIJAJU NOVI ''KUĆNI RED'': Nema više žurki do pet ujutru!

Kazne za lica koja ne prijave smeštaj, odnosno ne izvrše kategorizaciju, ne prijave goste, odnosno pružanje usluga, ne plate boravišne takse nadležnom organu u propisanom roku, su od 50.000 do 150.000 dinara.

 

Pročitajte i:

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd