Utorak 19. mar 2024.
Matej Periš

LEPA SPLIĆANKA ZNALA DA MATEJ UZIMA NARKOTIKE? Šta krije misteriozna drugarica kontradiktornim izjavama o Periši

Foto: SrbijaDanas/Shutterstock/Printscreen/Instagram/moj_beo_grad
Utvrđeno je da je Periš poslednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, a policija veruje kako bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvetljavanju njegovog nestanka o kom se još uvek premalo zna.

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27), koja danima traje u Beogradu i okolini, dobila je novi obrt saznanjem da se mladić poslednji put čuo sa drugaricom iz Splita koja boravi u Beogradu, a svetlo sumnje na ovu devojku palo je zbog kontradiktornih izjava koje je davala – najpre da se čula sa njim dok je bio u "Gotiku2, a zatim da je u trenutku kada je zvao iz kluba spavala.

PRIJAVILI DA SU NAŠLI LEŠ, POLICIJA ODMAH REAGOVALA! Novi detalji istrage o Mateju, oglasio se i otac

PRIJAVILI DA SU NAŠLI LEŠ, POLICIJA ODMAH REAGOVALA! Novi detalji istrage o Mateju, oglasio se i otac

OVA OSOBA KRIJE TAJNU MATEJEVOG NESTANKA? Ona je pod policijskim nadzorom, otkriveni KLJUČNI detalji

OVA OSOBA KRIJE TAJNU MATEJEVOG NESTANKA? Ona je pod policijskim nadzorom, otkriveni KLJUČNI detalji

POSTOJI MOGUĆNOST DA MATEJEVO TELO ISPLIVA U NAREDNIM DANIMA? Ronilac otkrio i zbog čega - ako se to ne desi reka može da ga odvede sve do ĐERDAPA

POSTOJI MOGUĆNOST DA MATEJEVO TELO ISPLIVA U NAREDNIM DANIMA? Ronilac otkrio i zbog čega - ako se to ne desi reka može da ga odvede sve do ĐERDAPA

Utvrđeno je da je Periš poslednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, a policija veruje kako bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvetljavanju njegovog nestanka o kom se još uvek premalo zna. Policija je uspela da rekonstruiše Periševo kretanje u noći između 30. i 31. decembra, kada je poslednji put viđen u klubu "Gotik" u Beton hali, i utvrdila da je njegov poslednji kontakt bila devojka iz Splita.

Nenad Periš, Metjev otac koji se i dalje nalazi u Beogradu čekajući bilo kakvu informaciju o svom sinu, potvrdio je da je razgovarao sa ovom devojkom, rekavši da mu je ispričala kako se sa Matejem nije čula u vreme dok je još bio u klubu, jer je spavala, te da je videla propušteni poziv kasnije. Druge informacije međutim govore da se Splićanka javila na telefon, ali da ga nije čula od glasne muzike u klubu.

Ove kontradiktorne izjave produbile su sumnje koje se roje od samog nestanka mladića jer u javnosti ne postoji dovoljno jasnih informacija čime se ostavlja prostor za spekulacije i pretpostavke.

Ukoliko se vratimo nekoliko dana unazad, kada je otkriveno da postoji mogućnost da Periš nije besciljno trčao ulicama oko Beton hale, već da se njegova ruta poklapa sa onom koju nudi Guglova navigacija preko interneta, nameće se zaključak da mu je možda upravo ona, ili neko sa kim je ugovorila Perišev sastanak, poslala Perišu lokaciju kod restorana "Savanova", koja mu je bila odredište.

 

Znala da Matej uzima narkotike

Periševo trčanje koje su zabeležile sigurnosne kamere u srpskoj javnosti objašnjeno je kao posledica uzimanja narkotika, a ta priča potvrđena je i od strane policijskog sindikata, kada je rečeno da su tragovi narkotika pronađeni i u kombiju kojim je Periševa ekipa doputovala u Beograd.

Ova informacija izazvala je burne reakcije, Periševi prijatelji su se iščuđavali, a samo je Splićanka potvrdila da povremeno uzima narkotike jer je veoma ambiciozan i to mu je bio način da postigne sve što je zacrtao, između ostalog radeći i kao skiper na brodovima. Budući da je Splićanka znala više informacija o Periševim navikama, pretpostavlja se da bi mogla dati značajne informacije policiji.

Redovan gost Beograda

Kako su lokalni mediji preneli, reč je o izuzetno atraktivnoj devojci koja je završila srednju privatnu gimnaziju u Splitu i privatni fakultet u Zagrebu. Vlasnica je kompanije koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita i plovila kojim leti za turiste organizuje izlete po Jadranu. Važno je naglasiti da se Splićanka nalazila u Beogradu nekoliko dana pre Periševog dolaska, gde je i inače redovna jer uživa u noćnom životu.

Obrisala je profile na društvenim mrežama i svoje fotografije, a prema onome što se moglo videti radi se o devojci koja uživa u hedonističkom stilu života i luksuzu. 

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd