Skip to main content
Jagodinka

BEŽALA JE IZ SRBIJE I VRAĆALA SE Evo gde je danas čuvena Jagodinka Simonović. NEĆETE MOĆI DA JE PREPOZNATE

Foto: Printscreen
“Zvala se sasvim obično, Jagodinka Simonović. Mirisala je na sveže testo, slane perece i pekarski kvasac”, ovako je u legendarnoj sceni Slavko Štimac opisivao glumicu Draganu Varagić koja je, kada je snimljena kultna scena, imala 27 godina.

Osam godina nakon snimanja filma je otišla iz Jugolasvije, a onda se vratila u Srbiju gde, prema podacima sa Wikipedije, radi kao vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Njena EROTSKA SCENA prepričava se DECENIJAMA, a ona posle svega kaže "OPET BIH ISTO"

Dragana je tokom devedesetih spakovala kofere i otputovala je u Kanadu gde se bavila produkcijom. Varagićeva je u jednom intervjuu rekla da nikad nije rekla da ne može da živi u Srbiji, već da je to bila porodična odluka i odgovornost prema njenim članovima.

Dragana Varagić
Dragana Varagić
FOTO: RAS/O. Bunić

CELA JUGOSLAVIJA OTKIDALA ZA NJOM! Glumila VRELU profesorku u "Varljivom letu", a danas izgleda OVAKO! Radi u VISOKOJ INSTITUCIJI! (FOTO)

- U Kanadi se sve planira. Za sve što hoćete da uradite postoji detaljno pisano obaveštenje, tako da možete samostalno da funkcionišete. Izuzetno se poštuje privatnost i ceni lojalnost. Postoji i svest o zajedničkom interesu. Kanada je zemlja koja obraća pažnju na probleme i rešava ih u hodu. Nije sve idealno, ipak, prisutna je stalna briga. Ako vam se nešto ne sviđa na bilo kojem nivou, ima mehanizama da to promenite. Nije sve uvek jednostavno, ali ima načina. Naša dijaspora je dosta naučila o tome. Ceni se dobra organizacija i sami ste odgovorni za aktivno rešavanje svojih problema. Penzioneri volontiraju u bolnicama, školama i prihvatilištima. Volela bih da se naši mladi ljudi sa dragocenim znanjem stečenim u svetu, vrate jednog dana. Zbog njih bi trebalo rešiti procedure priznavanja stranih diploma. Lično, ja sam ovde odustala od nostrifikacije magistrature sa Univerziteta Toronto. Kod nas ima i samovolje. Pravila možda postoje, ali ih niko ne poštuje. Nema samokritike, dok se kritičnost po pravilu doživljava kao napad na drugog, a ne povod za razmišljanje. Nema ni zajedničkog interesa - rekla je po povratku za beogradske medije i dodala:
- Datum povratka nije datum, već osećaj da ste opet prihvaćeni. “Vratila” sam se kad sam shvatila da brava na ulaznim vratima moje zgrade ne mora uvek ispravno da radi, ali i šta treba da učinim da bi se vrata otvorila. Objasnio mi je neko od stanara. Sada sam deo ekipe, jer znam tajnu pokvarene brave. To znači da sam ponovo prihvaćena. Moji studenti su mi objasnili da kao distancu, a ne izraz poštovanja, doživljavaju što ih oslovljavam sa “vi”. Meni je bilo svejedno, ali njima nije. Zbunjivala ih je u početku i “moja” Kanada, kakve im to vežbe donosim. Onda sam za svaku počela da govorim ovo je vežba Bajčetića, ova Minje Dedića, ova Maričića. To im je davalo sigurnost da nisam baš toliko različita od drugih profesora. Sad im je i drago što ponekad ubacujem i kanadske delove programa - izjavila je tom prilikom.

NAJLEPŠA GLUMICA BIVŠE JUGOSLAVIJE: Ovako danas IZGLEDA Anđa iz filma "Banović Strahinja" (FOTO)

Dragana Varagić
Dragana Varagić
FOTO: RAS/O. Bunić

Prošle godine je prokomentarisala scenu sa Slavkom Štimcem.

- Ne zovu me i ne viču mi više na ulici Jagodinka (smeh). Na tu ulogu danas gledam s osmehom. Dobila sam priliku da biram i njen akcenat i pesme koje će pevušiti. Mlada pekarka mi je draga jer simpatična, nežna i komična - rekla je Varagićeva.

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
Cica's picture

Cica

Fina gospodja.

24 | 2
Chegevara's picture

Chegevara

I koji je tvoj zadatak sad u Srbiji...kad ces se aktivirati Obicno oni koji se vrate ubrzo se nadju na ulici sa pistaljkom..i ostalim pomocnim predmetima...

1 | 0
Chegevara's picture

Chegevara

I koji je tvoj zadatak sad u Srbiji...kad ces se aktivirati Obicno oni koji se vrate ubrzo se nadju na ulici sa pistaljkom..i ostalim pomocnim predmetima...

0 | 1

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd