fbpx
Skip to main content
Hram Svetog Save

BLAGOSLOVEN JE SRPSKI NAROD: Čudotvorne RUSKE SVETINJE stigle, Srbi im se klanjaju i mole! (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Svete mošti ruskih svetitelja nalaze se u Crkvi Svetog Save na Vračaru

Uz blagoslov patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, u Beograd su juče iz ruskog Spasojakovljevskog manastira donesene mošti 18 svetaca Rostovske i Jaroslavske zemlje, među njima i mošti Svetog Aleksandra Nevskog, velikog zaštitnika pravoslavlja i vojskovođe Svete Rusije.

Na svetu srpsku zemlju stigle mošti najpoznatijih ruskih svetaca!

Svečani doček moštiju organizovan je ispred Hrama Svetog Save, u kojem će mošti ostati do 13. oktobra. Nakon toga će biti prenesene u Ivanjicu, te će ostati u Žičkoj eparhiji do 11. novembra.

Hram Svetog Save
Foto: Srbija Danas

Veliki broj građana okupio se juče ispred najvećeg hrama na Balkanu da dočeka te svetinje, među kojima su i mošti prepodobnog Sergeja Radonješkog Čudotvorca. Došli su, kako su ispričali, da im se poklone i pred njima pomole.

Sveti Aleksandar Nevski jedna je od najvećih ličnosti u istoriji ne samo Ruske već i čitave Pravoslavne crkve. Njegov sveti kult je raširen ne samo u Rusiji već i u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Makedoniji, Belorusiji, Ukrajini, Moldaviji, Poljskoj, Grčkoj, Rumuniji, Americi, Australiji, Africi. Njemu su posvećeni mnogi sveti hramovi, a pored Rusa, njegovu molitvenu pomoć posebno rado i često prizivaju pravoslavni narodi Balkana. Jedan od najznamenitijih hramova u srpskoj prestonici upravo je posvećen Svetom Aleksandru Nevskom.

Iguman Spasojakovljevskog manastira Avgustin rekao je da je to što su mošti ruskih svetaca dovezene na srpsku zemlju svedočanstvo ne samo prijateljstava nego i duhovnog ujedinjenja naših dvaju naroda.

Sećate li se Jovana (16) koji živi sam u trošnoj kući, bez struje? Priča je dobila POTPUNI OBRT (VIDEO)

- Hvala vam, dragi oci, hvala svima koji su nas pozvali na svetu srpsku zemlju - , rekao je iguman Avgustin ispred Hrama Svetog Save, poručivši da - blago srpskog i ruskog naroda nije u nečemu nepoznatom, nego u velikim duhovnim vrednostima - rekao je iguman.

APSOLUTNI HIT U BEOGRADU! Neobični dvojac krstari na MOTORU: Svi se samo OKREĆU I NE VERUJU ŠTA VIDE! (FOTO)

Hram Svetog Save
Foto: Srbija Danas

Rusku delegaciju koja se nalazi u Srbiji pored igumana čine načelnik Rostovskog rejona Jaroslavske oblast Aleksej Konstantinov, gradonačelnik grada Rostov Veliki Andrej Los, vlasnik farmaceutske kompanije ''Protek'' i osnivač humanitarnog fonda ''Svetitelj Grigorije Bogoslov'' Vadim Jakunin, direktor fabrike zvona ''Italmas'' (grad Tutajev Jaroslavske oblasti) Nikolaj Šuvalov.

 

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd