fbpx
Skip to main content
Dobrosav Bojović

DOBROSAV BOJOVIĆ NE POŠTUJE NI ZAKONE, NI PROPISE: Gradi na divlje 10.000m² na Novom Beogradu, gradilište nije obezbeđeno i svakog časa neko može da strada

Foto: Srbija Danas/YoutubePrintscreen - GradjevinarstvoRS
Poslovni objekat u Bulevaru Mihaila Pupina 115 nadograđuje firma "Napred" koja nema građevinsku dozvolu da taj objekat i gradi, a povrh svega gradilište nije obezbeđeno po zakonima i propisima te su na taj način ugroženi građani koji se nađu u blizini

Firma "Napred", na čijem se čelu nalazi Dobrosav Bojović, novi vlasnik Energoprojekta, dobila je 2016. građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i nadogradnju postojećeg objekta i trebalo je da rekonstruiše i nadogradi suteren zgrade, prizemlje i tri sprata.

Gradska inspekcija 2017. zatvara to gradilište zbog toga što je investitor, odnosno firma "Napred", odstupila od projekta i građevinske dozvole kojom su imali mogućnost da rekonstruišu i dograde 5.452 m2. Dakle, kada je inspekcija izašla na teren, ustanovili su da se ne radi u skladu sa projektom na osnovu kojeg je dobijena građevinska dozvola. Inspektor im je dao rok od 30 dana da podnesu zahtev za izmenu građevinske dozvole i obustavio im je radove dok to ne urade.

Kako to nisu uradili, inspekcija im je naložila da konstrukciju koju su napravili sruše. To nam je potvrdila inspektor Grada Beograda Marjana Tufegdžić.

- U postupku inspekcijskog nadzora građevinski inspektor je konstatovao da je investitor radova odstupio od izdatog rešenja i odobrenog projekta, te je doneo rešenje kojim je naložio obustavu radova i rok od 30 dana za pribavljanje građevinske dozvole. Kako investitor nije postupio po rešenju u ostavljenom roku, građevinski inspektor je doneo novo rešenje investitoru da ukloni kompletnu vertikalnu i horizontalnu konstrukciju na nivou četvrtog sprata i zaključak o dozvoli izvršenja i predmet je prosleđen na izvršenje - rekla nam je građevinski inspektor Marjana Tufegdžić iz inspekcije Grada Beograda.

Takođe, kako je navela, "građevinski inspektor je protiv investitora i izvođača radova, zbog nepoštovanja obustave radova, podneo Trećem osnovnom javnom tužilaštvu prijavu za činjenje privrednog prestupa".

Bojović na divlje gradi 10.000 m²

Međutim, "Napred" nastavlja radove i 2018. bez obzira na to što za nadogradnju na postojećoj zgradi nema građevinsku dozvolu, što su nam potvrdili iz inspekcije Grada Beograda. Iz inspekcije nam je rečeno da investitor "Napred" poseduje samo lokacijske uslove za 14.957m², a građevinsku dozvolu samo za 5.425 m². To znači da investitor "Napred" oko 10.000 m² gradi na divlje!

Na priloženim fotografijama pogledajte kako izgleda nelegalna gradnja od 10.000 m² i kako gradilište nije propisno obezbeđeno:

Povrh toga što grade na divlje, objekat koji nadograđuju nije obezbeđen u skladu sa zakonom. Tabla nije istaknuta na vidnom mestu, da može da je vidi svaki prolaznik, već je prilepljena uz dizalicu i gotovo da je sakrivena. Oko gradilišta se ne nalazi zaštitna ograda, a na samo šest metara od zgrade koja se nadograđuje nalazi se autobuska stanica te su slučajni prolaznici koji se tu zateknu u životnoj opasnosti!

Pre 10 dana uputili smo direktoru "Napreda" Dobrosavu Bojoviću pitanja kada će gradilište biti obezbeđeno, da li ne daj bože čeka da neko nastrada pa da onda reaguje i zašto gradi na divlje. Međutim, do dana današnjeg nismo dobili odgovor od njega iako su nam telefonskim putem iz njegove kancelarije već dva puta zakazivali i otkazivali sastanak. Poslednji put zakazan nam je sastanak za utorak 26.05.2018, ali smo dobili poziv iz kancelarije kad nam je saopšteno da direktor Bojović ne može da stigne na sastanak, jer putuje u Rusiju da gleda utakmice na Svetskom prvenstvu.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
11 Beograd