Skip to main content
Baja Mali Knindža

Božić je, pucaju prangije: Knindža sreo zvonara iz čuvene pesme, a on mu kao pre 25 godina rekao TRI REČI

Foto: Privatna arhiva
Pupularni pesnik i narodni pevač Baja Mali Knindža opisao je svoj ponovni susret posle 25 godina sa zvonarom iz njegove čuvene pesme "Božić je"

Poznata pesma, koju na dan Božića Srbi masovno postavljaju na svoje profile na društvenim mrežama, a pušta se na svim narodnim radio stanicama, zapravo je istinit prikaz jednog Bajinog Božića iz njegovog rodnog Gubina, ispod Dinare. 

- Taj moj čuveni zvonar Bogdan, kao da ga sad vidim. Sreo sam ga posle toliko godina u Novom Sadu, u Karlovcima živi. Išao sam na koncert i kažem:,,Stani, eno Bogdana!" - priča Baja. 

Kada ga je video, u Baji se probudila nostalgija.

- Tačno sam video sliku kako je on u Gubinu, na zvoniku. Kroz glavu mi je protrčala cela moja pesma, a on mi je pružio ruku i kao pre 25 godina rekao:,,Da nemaš cigaru?" - ispričao je Baja u emisiji "To sam ja" na BN televiziji. 

U emisiji "Zvuci zavičaja" na istoj televiziji, Baja je rekao da prvi put kad je čuo tu pesmu u Knez Mihailovoj ulici shvatio je da je "ta pesma pobedila i ostaće dok je i zadnjeg Srbina". 

- To su te žive slike koje ostaju u sećanju i onda kad budemo zreli ljudi, shvatimo neke stvari: Mirise detinjstva ništa ne može da zameni - ispričao je Knindža.

DESET DOMAĆIH I JEDNA KINESKA "ZVER" Vojska Srbije je u 2018. godini dobila REKORDNO NAORUŽANJE

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd