fbpx
Skip to main content
Korona virus

BRAZILSKI MEDIJI BRUJE O USPEHU SRBIJE: Evropljani još nemaju vakcina, a u Srbiji biraju kojim cepivom će se imunizovati!

Foto: SrbijaDanas/Profimedia
I brazilski list Folha de Sao Paulo pisao je o vakcinaciji u Srbiji navodeći da se Srbija istakla kampanjom imunizacije protiv korona virusa, na kontinentu na kojem se, kako kaže, brojne zemlje bore sa nabavkom vakcina

Ovaj najugledniji i najuticajniji dnevni list piše da je Srbija uspela da obezbedi dovoljno vakcina pet različitih proizvođača za svojih sedam miliona stanovnika, iako spada u zemlje sa manjim ekonomijama.

U SRBIJU STIŽU I PRVE VAKCINE IZ PROGRAMA EU: Početkom maja ovim cepivom biće vakcinisano najugroženije stanoviništvo

U SRBIJU STIŽU I PRVE VAKCINE IZ PROGRAMA EU: Početkom maja ovim cepivom biće vakcinisano najugroženije stanoviništvo

POČELO JE, POČELO: Prve proizvedene vakcine sa "Torlaka" poslate na kontrolu u Moskvu

POČELO JE, POČELO: Prve proizvedene vakcine sa "Torlaka" poslate na kontrolu u Moskvu

ZVANIČNO JE, NEMA PROLEĆA, IDEMO ODMAH U LETO: Iskoristite lepo vreme - sledi nam pravi KIŠNI TALAS

ZVANIČNO JE, NEMA PROLEĆA, IDEMO ODMAH U LETO: Iskoristite lepo vreme - sledi nam pravi KIŠNI TALAS

Kako se navodi, dok Evropljani vode bitku kako da obezbede dovoljan broj vakcina, građani Srbije mogu da biraju između pet različitih i objašnjava da je do toga došlo zahvaljujući odluci predsednika Aleksandra Vučića da se ne oslanja na jednog dobavljača i da kupi vakcine evropskog, američkog, ruskog i kineskog proizvođača.

Međutim, dodaje se, uprkos obilju vakcina, kod dela građana i dalje je prisutan skepticizam prema njima, najverovatnije zbog teorija zavere da je virus veštački razvijen u kineskoj laboratoriji ili da se vakcinama ubrizgavaju čipovi za praćenje ljudi.

Sa druge strane, dok su građani Srbije skeptični prema vakcinama, hiljade stranaca dolazi u zemlju kako bi se vakcinisali. Budući da za strance ne postoje prepreke za vakcinaciju, a budući da i sam obrazac predviđa ne srpske državljane i nerezidente, stanovnici susednih i drugih evropskih zemalja dolaze u Beograd da se vakcinišu.

Ovo nije prvi put da je list pisao o vakcinaciji u Srbiji - početkom nedelje objavio je članak o Srbiji kao povoljnoj turističkoj destinaciji gde se mogu vakcinisati stranci. U tekstu je kao ilustracija naveden primer državljanke Srbije koja živi u Brazilu, a koja je zbog veoma loše sanitarne situacije u Brazilu, odlučila da otputuje u Srbiju gde su se, kako navodi, vakcinisali i ona i njen suprug državljanin Brazila.

Osim ovog lista, o Srbiji pisala je i nacionalna brazilska agencija EFE Brazil, koja je navela da je Srbija prva evropska zemlja koja je počela proizvodnju ruske vakcine.

Agencija je ukazala na pojačani interes građana Srbije za vakcinaciju tom vakcinom, kao i na očekivanje vlade da će proizvodnja Sputnik-V u Srbiji doprineti ubrzanju procesa vakcinacije, kao i kasnijem izvozu vakcine.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd